Άλλη μια σπουδαία νίκη για τον νομό μας η εξασφάλιση σημαντικών πόρων για έργα υποδομής

 In Άρθρα

*του Ιάσονα Φωτήλα

Άλλη μια σπουδαία νίκη για τον νομό μας η εξασφάλιση πόρων ύψους 14, 1 εκατ. Ευρώ για έργα υποδομής στους Δήμους Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Αιγιαλείας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει ότι επενδύει στην ανάπτυξη και την αλληλεγγύη της αυτοδιοίκησης μέσω της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των βασικών υποδομών των ΟΤΑ. Στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης εντάσσεται η χρηματοδότηση σπουδαίων έργων τα οποία δίνουν μια ανάσα αισιοδοξίας σε πολλά προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους συμπολίτες μας.

Η επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής αποτυπώνεται και στα μεγάλα έργα υποδομής. Η εξομάλυνση των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοιου έχει ήδη δρομολογηθεί με αποτέλεσμα να βελτιώνεται αισθητά η ποιότητα ζωής όλων των πολιτών. Στον νομό μας, την Αχαΐα, η ανάπλαση των Προσφυγικών, της συνοικίας που χτυπάει η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού, είναι μια ιστορική ευκαιρία για να μετατραπεί σε σύγχρονο χώρο ιστορίας και πολιτισμού.

Μόνο για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας θα χορηγηθούν άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση πρόσβασης μέσω ασφαλτοστρώσεων σε αγροτικές περιοχές. Πρόκειται για ένα έργο άμεσης βοήθειας για τους αγρότες αλλά και τους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών που θα διευκολύνει την καθημερινότητα τους και την ασφαλή διέλευση τους. Για τον Δήμο Αιγιάλειας η ψηφιακή ανάδειξη της Ιστορίας του 1821 εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική μας για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη.

Η στήριξη και ενίσχυση της ανταπόκρισης στους τομείς αρμοδιότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης επιλύει προβλήματα χρόνων βελτιώνοντας συγχρόνως την καθημερινότητα όλων μας. Δεν εγκλωβιστήκαμε στην σκιά της πανδημίας αλλά διαμορφώσαμε και διαμορφώνουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την πρόοδο του νομού μας. Έφτασε η στιγμή που η Αχαΐα μπορεί επιτέλους να ξαναγίνει το σύμβολο ανάπτυξης.

Recent Posts