Απάντηση στην ερώτηση προς το Υπουργείο Τουρισμού με θέμα «Επιδοτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων και εποχιακά ανέργων στον Τουρισμό».

 In Δελτία Τύπου

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Ιάσονας Φωτήλας κατέθεσε στις 13.12.2021 ερώτηση προς το Υπουργείο Τουρισμού με θέμα «Επιδοτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων και εποχιακά ανέργων στον Τουρισμό».
Το Υπουργείο Τουρισμού απάντησε σχετικά ότι έχει ήδη δρομολογήσει μετά από δέκα εννέα (19) έτη, την επαναλειτουργία του θεσμού της μετεκπαίδευσης στην πόλη της Πάτρας ιδρύοντας για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022, τέσσερα (4) τμήματα μετεκπαίδευσης στην Πάτρα, με τέσσερεις (4)προσφερόμενες ειδικότητες: (1) Μαγειρικής Τέχνης, (1) Επισιτισμού, (1) Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και (1) Οροφοκομίας.
Κάθε τμήμα από αυτά, προβλέπεται να έχει μέχρι είκοσι πέντε (25) μετεκπαιδευόμενους, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των προσφερόμενων θέσεων επιδοτούμενων μετεκπαιδευόμενων για την πόλη της Πάτρας, σε εκατό (100) και παρέχοντας έτσι, την ευκαιρία για αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Αχαΐας, στους κλάδους του τουρισμού.
Ένα πάγιο αίτημα των Αχαιών εισακούστηκε και η βαριά βιομηχανία του τουρισμού ενισχύεται και αναβαθμίζεται σημαντικά.

Recent Posts