«Γιατί οι ικανοί φαίνονται στα δύσκολα»

 In Άρθρα
Η 7η Ιουλίου του 2019 ήταν η μέρα του τέλους της στασιμότητας,του λαΐκισμού και της δημαγωγίας. Ηταν η μέρα που αφενός τελείωσε το τέλμα του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου η χώρα ξεκίνησε να μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης. Συμπληρώνονται δύο παραγωγικά χρόνια αποτελεσματικής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολα, από άποψη συγκυριών. Αλλά οι ικανοί
φαίνονται στα δύσκολα!
Η ενότητα των πολιτών αποτέλεσε τον πρωταρχικό μας στόχο. Πολίτες που διχάστηκαν την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε όχι μόνο να ενωθούν αλλά και να προτάξουν ένα κοινό όραμα για το μέλλον. Αποφασιστικά και σταθερά βάλαμε εμπρός όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη η χώρα μας. Επενδύσαμε στο πρόγραμμα που καρτατίσαμε την περίοδο 2015-2019 με τη συμμετοχή όλων όσοι ήθελαν να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας χωρίς αποκλεισμούς ή διακρίσεις.
Η περίοδος του κορωνοΐού στάθηκε καταλύτης για μια σειρά αποφάσεων που είχαν ως γνώμονα το κοινό καλό. Λειτουργήσαμε σαν ομάδα από την αρχή,δεν παρεκκλίναμε από τους στόχους μας και λάβαμε σημαντικά μαθήματα για το μέλλον. Ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας σε κάθε περίπτωση ήταν υποδειγματικός αποκαθιστώντας παράλληλα την χαμένη μας υπερηφάνεια στη διεθνή σκηνή. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν οι αυξημένες
μεταναστευτικές ροές αλλά και η επιθετική πολιτική της Τουρκίας.
Ωστόσο και αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαφυλάσσοντας το έννομο συμφέρον της χώρας.
Σε όλους τους τομείς έγιναν γοργά βήματα και επήλθαν αλλαγές που επί χρόνια είχαν μείνει στο «αλάτι». Αναμφισβήτητα στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης με το gov.gr να αποκτά πλέον δεσπόζουσα θέση στην καθημερινότητά μας, της εξωτερικής πολιτικής όπου αξιοποιήθηκε το πλαίσιο των συνεργασιών που υλοποιήσαμε αλλά και στον τομέα της υγείας με τη συνολική διαχείριση της πανδημίας όπου πραγματοποιήθηκαν άλματα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Αντίστοιχα στον τομέα της εργασίας κατοχυρώσαμε την αύξηση των δικλείδων ασφαλείας για την προστασία της αλλά και στον τομέα της παιδείας υλοποιήσαμε αλλαγές προς συμφέρον των επόμενων γενιών.
«Ξεπαγώσαμε» έργα και δρομολογήσαμε νέα έχοντας πρώτα εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους και έπειτα τον αναπτυξιακό προσανατολισμό τους. Επιπλέον εξασφαλίσαμε κονδύλια για την πραγματική οικονομική ανάπτυξη της χώρας συνδυάζοντας το Ταμείο Ανάκαμψης που ήταν και πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού με το νέο ΕΣΠΑ.
Ολοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, όλοι γνωρίζουμε πόσα καταφέραμε σε τόσο σύντομο χρονικό πλαίσιο και υπό ποιες συνθήκες. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα επόμενα χρόνια διακυβέρνησης θέτει ως στόχο την ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος προς συμφέρον όλων των πολιτών. Οφείλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο βαθμό δράσης και εξίσου ενωτικά διότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο δράσης βασισμένο πάντα στο ρεαλιστικό και μεταρρυθμιστικό μας λόγο.
Recent Posts