Δήλωση Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, για την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών

 In Δελτία Τύπου

Δυστυχώς η βία κατά των γυναικών έχει αποκτήσει στις μέρες μας διαστάσεις πανδημίας τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Μέχρι σήμερα, το 2021 δεκατρείς γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί.
Στην πραγματικότητα η βία κατά των γυναικών είναι η εκδήλωση της έλλειψης σεβασμού προς το γυναικείο φύλο και συνάμα της αδυναμίας των ανδρών να αναγνωρίσουν και να αποδεχθούν την εγγενή ισότητα των γυναικών.
Η έμφυλη βία μπορεί να λάβει πολλές μορφές ενώ δεν βλάπτει μόνο το ίδιο το άτομο αλλά και την κοινωνία εν γένει. Είναι ένα πλήγμα στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η ευαισθητοποίηση και η δράση για την εξάλειψη των φαινομένων παρενόχλησης και βίας κατά των γυναικών μας αφορά όλους.
Η αξιοπρέπεια και η ισότητα των γυναικών πρέπει επίσης να εδραιωθεί στη συνείδηση όλων για να μπορούμε να λέμε ότι ζούμε σε έναν δίκαιο και ισότιμο κόσμο.
Στην προσπάθεια εξάλειψης της έμφυλης βίας πρέπει όλοι να διαδραματίσουμε κάποιο ρόλο. Πρόκειται για ένα κοινωνικό, πολιτικό αλλά κυρίως ανθρωπιστικής φύσεως πρόβλημα.
Στόχος μας η προστασία των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σύνολο τους.

Recent Posts