«Διακυβέρνηση με ενότητα και εθνική ομοψυχία»

 In Άρθρα
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη μέρα που η Νέα
Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Η 7η Ιουλίου του
2019 ήταν η μέρα του τέλους της στασιμότητας, του λαΐκισμού και της
δημαγωγίας. Ηταν η μέρα που αφενός τελείωσε το τέλμα του ΣΥΡΙΖΑ και
αφετέρου η χώρα ξεκίνησε να μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης και να
δείχνει το πραγματικό πρόσωπό της στους Ευρωπαίους εταίρους της.
Στόχος μας ήταν ένας, η ενότητα των πολιτών, αυτών που δίχασε ο
ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια της διακυβέρνησής του. Αποφασιστικά και σταθερά
βάλαμε εμπρός όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη η
χώρα μας. Επενδύσαμε σε ένα πρόγραμμα που καρτατίσαμε την περίοδο 2015-2019 με τη συμμετοχή όλων όσοι ήθελαν να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας χωρίς αποκλεισμούς.
Η περίοδος του κορωνοΐού στάθηκε καταλύτης σε μια σειρά αποφάσεων χωρίς όμως να καταφέρει την παρέκκλιση από το στόχο μας. Λειτουργήσαμε σαν ομάδα από την αρχή, με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, στη συνέχεια με τα lockdown και φυσικά με την επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Ο τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας σε κάθε περίπτωση ήταν υποδειγματικός αποκαθιστώντας παράλληλα την χαμένη μας υπερηφάνεια στη διεθνή σκηνή. Σε όλα τα παραπάνω και στις δυσκολίες με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι, δεν μπορούμε να
παραλείψουμε τις μεταναστευτικές ροές αλλά και την επιθετική πολιτική των γειτόνων μας. Ωστόσο και αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η πανδημία δεν αποτέλεσε δικαιολογία προκειμένου να μην αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υλοποιήσουμε τις πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις. Σε όλους τους τομείς έγιναν γοργά βήματα και επήλθαν αλλαγές που επί χρόνια είχαν μείνει στο «αλάτι».
Αναμφισβήτητα στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης με το gov.gr
να αποκτά πλέον δεσπόζουσα θέση στην καθημερινότητά μας, της εξωτερικής πολιτικής και τέλος στην υγεία με τη συνολική διαχείριση της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν άλματα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Αντίστοιχα στον τομέα της εργασίας με την αύξηση των δικλείδων ασφαλείας για την προστασία της αλλά και στον τομέα της παιδείας υλοποιήσαμε αλλαγές προς συμφέρον των επόμενων γενιών. «Ξεπαγώσαμε» έργα και δρομολογήσαμε νέα έχοντας πρώτα εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους και έπειτα τον αναπτυξιακό προσανατολισμό τους.
Δεν σκοπεύω στην παρέμβασή μου αυτή να μπω σε άλλες λεπτομέρειες. Ολοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, όλοι γνωρίζουμε πόσα καταφέραμε σε τόσο σύντομο χρονικό πλαίσιο και υπό ποιες αντίξοες συνθήκες. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα επόμενα χρόνια διακυβέρνησης θέτει ως στόχο την ολοκλήρωση του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος προς συμφέρον όλων των πολιτών. Οφείλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο βαθμό δράσης και εξίσου ενωτικά διότι η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές βασισμένες πάντα στο ρεαλιστικό και μεταρρυθμιστικό μας λόγο.
Recent Posts