«Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας προς όφελος όλων»

 In Άρθρα
Η πανδημία Covid-19 κατέδειξε την ανάγκη σύμπραξης του δημοσίου με τους ιδιώτες προκειμένου το σύστημα Υγείας μας να λειτουργήσει ενιαία και οργανωμένα, να σταθεί όρθιο μέσα στην δύσκολη και πρωτόγνωρη υγειονομική συγκυρία. Δυστυχώς οι όποιες διαφωνίες στο θέμα της συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία έχουν κυρίως ιδεολογικό χαρακτήρα.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέτοντας ως βασική της προτεραιότητα την
διασφάλιση της δημόσιας υγείας, δεν θα επέτρεπε στις ιδεοληψίες και την
μικροπολιτική ορισμένων να επισκιάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους
ασθενείς. Στην Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να
παρέχει ποιοτική δωρεάν περίθαλψη και για τον σκοπό αυτό σημαντική είναι και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα.
Ο ιδιωτικός τομέας άλλωστε διέθεσε ολόκληρες δομές για τη στήριξη του Εθνικού
Συστήματος Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας. Ήδη είχε διαθέσει μάλιστα κλίνες ΜΕΘ από το Φεβρουάριο του 2020. Πολλοί ήταν και οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι στήριξαν το σύστημα υγείας της χώρας εθελοντικά. Αλλά και οι ιδιωτικοί φορείς παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας συνέβαλαν σημαντικά στο στάδιο των διαγνωστικών ελέγχων. Σε όλη τη διάρκεια του υγειονομικού πολέμου τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας, αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ένωσαν τις δυνάμεις τους και «έπεσαν σύσσωμοι στη μάχη» κατά της πανδημίας Covid-19.
Ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στον χώρο της υγείας δεν είναι ανταγωνιστές, αλλά συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Εμείς το αντιλαμβανόμαστε αυτό και συμβάλλουμε στην προσπάθεια σύμπραξης των δύο τομέων προς όφελος όλων!
Ως αναπληρωτής τομεάρχης υγείας διαπιστώνω πως αυτή η σχέση συνεργασίας μόλις ξεκίνησε και θα συνεχιστεί με πολλαπλά οφέλη και στη μετά Covid εποχή. Και αυτό που δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω ξανά και ξανά είναι ότι στο δημόσιο σύστημα υγείας σημασία δεν έχει ποιος παρέχει την υγεία αλλά ποιος την λαμβάνει και σε αυτό το μοντέλο χωράνε όλοι ανεξαιρέτως.
Recent Posts