“Η ψυχική υγεία στα χέρια των υγειονομικών. Η Αστυνομία στην πρόληψη της εγκληματικότητας, δίπλα στον Πολίτη”

 In Δελτία Τύπου

Με κοινή παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη καταφέραμε να επιλύσουμε το θέμα της ακουσίας ψυχιατρικής νοσηλείας. Η νέα νομοθετική ρύθμιση που ορίζει την αλλαγή της διαδικασίας αυτής, αφαιρώντας την αρμοδιότητα εκτέλεσης της αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία όπως ίσχυε και αποδίδοντάς την σε εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και αισθανόμαστε πλήρως δικαιωμένοι.

Άλλη μια σημαντική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που προστίθεται στο εκσυγχρονιστικό μας έργο. Με την πολύτιμη συνδρομή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο όπως και του συναρμόδιου υπουργού κ. Θάνου Πλεύρη και της υφυπουργού κ. Ζωής Ράπτη επήλθε μια μεγάλη αλλαγή στην αντιμετώπιση του ψυχικά ασθενή από την Ελληνική Πολιτεία. Το απαρχαιωμένο σύστημα ακούσιας υγειονομικής περίθαλψης για τους ψυχικά πάσχοντες το οποίο αντιμετώπιζε τον ασθενή σαν κοινό εγκληματία καταργείται και η νέα νομοθεσία αναθέτει αποκλειστικά σε εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, από την πρώτη στιγμή, την διαχείριση και τη διακομιδή των ατόμων που χρειάζεται να ακολουθήσουν την συγκεκριμένη διαδικασία.

Το θέμα της ακούσιας ψυχιατρικής νοσηλείας πλέον μπαίνει σε ένα νέο, εκσυγχρονισμένο και ασθενοκεντρικό πλαίσιο. Η αντιμετώπιση του θέματος τόσο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο όπως και από τον συναρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και της Υφυπουργού κ. Ζωής Ράπτη που από την πρώτη στιγμή ενέσκηψαν στο πρόβλημα και αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά κατάφεραν με νομοθετική παρέμβαση να δώσουν λύση σε ένα πάγιο και ουσιαστικό πρόβλημα.

Recent Posts