«Οι πολιτικές της Κυβέρνησης θέτουν τους νέους ανθρώπους στο επίκεντρο»

 In Άρθρα

*του Ιάσονα Φωτήλα

Οι πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη απευθύνονται κυρίως στην νέα γενιά. Ένα συνεκτικό πλαίσιο πολιτικών που αφορούν ουσιαστικά και κατά προτεραιότητα τους νέους μας.

Μια από αυτές και η πολιτική μας για το πρώτο ένσημο. Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε νέο να βρει δουλειά, δίνοντας ταυτόχρονα και το αντίστοιχο ποσό στον εργοδότη, ο οποίος θα προσλάβει τον νέο για να ξεκινήσει την πρώτη του δουλειά. Παράλληλα επιστρατεύουμε τα πολύ σημαντικά προγράμματα του ΟΑΕΔ με τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, τα οποία εξασφαλίζουν την απασχόληση και αποκλιμακώνουν την ανεργία. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατόρθωσε και τριπλασίασε τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Επιπλέον, διαμορφώνουμε τις συνθήκες και εξασφαλίζουμε πραγματικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης για όσους νέους έχουν αποδημήσει στο εξωτερικό. Στοχεύουμε στην επιστροφή της νέας γενιάς και από το brain drain να επιτύχουμε το brain gain. Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση της ΝΔ παρέχει ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Δίνουμε όμως και την απαραίτητη προσοχή στον πρωτογενή μας τομέα. Θέλουμε οι νέοι αγρότες να παραμείνουν στον τόπο τους. Γι’ αυτό και τους δίνουμε την δυνατότητα να εξελιχθούν σε σύγχρονους αγρότες. Το πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ εξασφαλίζει σημαντική οικονομική ενίσχυση έως και 40.000 ευρώ έτσι ώστε οι νέοι να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και να προωθήσουν τα προϊόντα τους τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά.

Η πολιτική μας για τη νέα γενιά ξεκινά από καλές σπουδές εξελίσσεται σε καλές δουλειές και καταλήγει σε καλή ζωή. Και η καλή ζωή σημαίνει ποιότητα ζωής με άδειες πατρότητας για τους νέους πατεράδες και με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά, λοιπόν, συγκροτούν ένα πλαίσιο πολιτικών που έχει στραμμένο το βλέμμα της στους νέους μας και το μέλλον τους. Γιατί το μέλλον ανήκει στην νέα γενιά η οποία θα είναι αυτή που τελικά θα χτίσει την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, παραγωγική και εξωστρεφής που θα αποπνέει εμπιστοσύνη!

Recent Posts