Ο Ιάσονας Φωτήλας,στον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση και τον Διοικητή του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκο Μαντζούφα.

 In Δελτία Τύπου
O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ειδικό Γραμματέα Ιδιωτικού χρέους κ. Φώτη Κουρμούση και τον Διοικητή του Ταμείου Ανάκαμψης κ. Νίκο Μαντζούφα.
ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Κ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ
Συζήτησαν για το πρόγραμμα «Γέφυρα 1» που αφορούσε τη ρύθμιση και επιδότηση δανείων της πρώτης κατοικίας των πληγέντων οικονομικά από τον κορωνοϊό καθώς και για τον αριθμό των φυσικών προσώπων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Αναφέρθηκαν επίσης στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» και στην πρώτη δόση του ιδίου προγράμματος, η οποία θα καταβληθεί μέσα στο καλοκαίρι.
Περαιτέρω έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, ένα «επαναστατικό σύστημα», το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας.
Ο βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Φώτη Κουρμούση για την μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος που επέδειξαν οι Αχαιοί στο σύνολο των προγραμμάτων που έχουν ως κοινό σκοπό την οικονομική ενίσχυση σημαντικής μερίδας οφειλετών μέσω της κάλυψης και αντίστοιχης ελάφρυνσης των οικονομικών τους υποχρεώσεων.
ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Κ. ΝΙΚΟ ΜΑΝΤΖΟΥΦΑ
Ανέλυσαν τη μεγάλη σπουδαιότητα του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο πως οι Δήμοι θα μπορέσουν να απορροφήσουν πόρους και να εκμεταλλευτούν την μοναδική αυτή ευκαιρία για την Ελλάδα .
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η Αχαΐα και η δυνατότητα της να υλοποιήσει σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που θα έχουν μόνιμο αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία και θα λύσουν μακροχρόνια προβλήματα.
Δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο νέο ΕΣΠΑ, ένα εξίσου σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο που σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης θα προωθήσουν σημαντικά έργα με αποτέλεσμα την τόνωση της οικονομίας και εν γένει την ανάκαμψη της χώρας.
Ο Ιάσονας Φωτήλας και οι κ.κ Φώτης Κουρμούσης και Νίκος Μαντζούφας συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία για την προώθηση και άμεση επίλυση όλων των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και αφορούν την Αχαΐα.
Recent Posts