Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας στον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια.

 In Δελτία Τύπου

«Τα Καλάβρυτα στην καμπάνια του ΕΟΤ »

O Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε επίσκεψη στον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια. Συνομίλησαν για θέματα που αφορούν τον τουρισμό και ειδικότερα για την πρόταση του βουλευτή να ενταχθούν τα Καλάβρυτα στην καμπάνια του ΕΟΤ.
Συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη η προώθηση των Καλαβρύτων μέσα από δράσεις τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εσωτερικό και το εξωτερικό αλλά και μέσω κάθε άλλης δραστηριότητας που κρίνεται απαραίτητη για την προβολή των Καλαβρύτων.
Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι τουριστικές δυνατότητες και παροχές των Καλαβρύτων προκειμένου να συνεχίσει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις επισκεπτών.
Για τον λόγο αυτό ο Υπουργός ήταν θετικός στην πρόταση του Ιάσονα Φωτήλα με σκοπό την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού και των τουριστικών εσόδων στην περιοχή.
Στο ίδιο πλαίσιο συζήτησαν επίσης την πρόταση του βουλευτή να πραγματοποιείται δρομολόγιο με την ατμοκίνητη αμαξοστοιχία του Οδοντωτού στο δρομολόγιο Διακοπτό – Καλάβρυτα. Άλλη μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την τουριστική προβολή του Δήμου Καλαβρύτων.
Ο Ιάσονας Φωτήλας ακολουθεί τα χνάρια των προγόνων του δείχνοντας το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των Καλαβρύτων. Άλλωστε ο Αλέξανδρος Φωτήλας ήταν ο εμπνευστής του οδοντωτού σιδηροδρόμου για την κατασκευή του οποίου διέθεσε μάλιστα μεγάλα ποσά εξ ιδίων πόρων , όπως και για την οδική σύνδεση των Καλαβρύτων.
Ο κ. Βασίλης Κικίλιας και Ιάσονας Φωτήλας συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή και κυρίως σε συνεργασία για θέματα που άπτονται του Υπουργείου Τουρισμού με κύριο σκοπό την ανάδειξη του τουρισμού της Αχαΐας.

Recent Posts