Πάτρα: Κόμβος ανάπτυξης και καινοτομίας της Δυτικής Ελλάδας

 In Άρθρα

Το επόμενο εθνικό στοίχημα είναι εκείνο της ανάπτυξης.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτουν σχέδιο για την άμεση ανάταξη του οικονομικού κλίματος στη χώρα.

Στόχος μας είναι τρεις λέξεις: Δουλειές, δουλειές, δουλειές!

Και ο στόχος θα επιτευχθεί με αύξηση των επενδύσεων, των εξαγωγών, της πρωτογενούς παραγωγής, του τουριστικού κλάδου αλλά και του μεριδίου της βιομηχανίας στο ΑΕΠ. Η Πάτρα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει κόμβος ανάπτυξης και καινοτομίας για την Αχαΐα και γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα. Υπάρχουν υποδομές – που μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω – (λιμάνι, οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο), βιομηχανική ζώνη, νεοφυή επιχειρηματικότητα και ένα εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό από τα Πανεπιστήμιά της. Και εμείς στη Νέα Δημοκρατία θα τα αξιοποιήσουμε όλα στο έπακρο!

Και θα το κάνουμε άμεσα με μείωση της γραφειοκρατίας για την προσέλκυση επενδύσεων. Σχεδιάζουμε αυτοματοποιημένο σύστημα αδειοδότησης για όλους τους κλάδους της οικονομίας και μείωση του χρόνου αναμονής στα δικαστήρια. Και θέλουμε να επιταχύνουμε την ολοκλήρωση των έργων για την σιδηροδρομική σύνδεση του νομού αλλά και του οδικού δικτύου με την οδό Πατρών – Πύργου που εγκληματικά αμέλησε η απερχόμενη κυβέρνηση.

Σχεδιάζουμε επίσης τη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις αλλά και επιπλέον φορολογικά κίνητρα σε νέα σχέδια. Με αποσβέσεις έως 200% στις επενδύσεις κεφαλαίου και μεταφορά φορολογικών ζημιών μέχρι και 10 χρόνια, όπως γίνεται στην Πορτογαλία.

Είναι, επίσης, δεδομένη η ολόπλευρη στήριξή μας στη νέα και καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Με απλοποίηση του πλαισίου για τις start-ups και τους angel investors. Με φοροαπαλλαγές έως 75% του επενδυόμενου κεφαλαίου στις νεοφυείς.

Με στήριξη της αγροτικής παραγωγής, του τουριστικού κλάδου αλλά και γενικότερα της επιχειρηματικότητας μέσω ΕΣΠΑ. Με συγκεκριμένες ημερομηνίες προκήρυξης, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να προγραμματίζουν τις κινήσεις τους.

Και τέλος με πανεπιστήμια που θα συνεργάζονται και θα συναγωνίζονται τα καλύτερα διεθνούς εμβέλειας πανεπιστήμια και θα είναι ελεύθερα, αυτόνομα και εξωστρεφή. Με ξενόγλωσσα προγράμματα που θα προσελκύουν ξένους φοιτητές, με ερευνητικά κέντρα που θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία, όπως της Πάτρας, και όχι μίζερα και εσωστρεφή όπως τα έκανε η απερχόμενη κυβέρνηση.

Recent Posts