«Στο επίκεντρο τα συμφέροντα της Αχαΐας» Συνεχίζει τις επισκέψεις του στα Υπουργεία ο Ιάσονας Φωτήλας

 In Δελτία Τύπου

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Το ζήτημα ουσιαστικής ενίσχυσης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Πάτρα, με βάση τις δυνατότητες και τα υπαρκτά πλεονεκτήματα της περιοχής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας.

Ο κ. Φωτήλας, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε υπουργεία, προκειμένου να θέσει τα ζητήματα της περιοχής, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως καθώς και με την Υφυπουργό, κ. Σοφία Ζαχαράκη, όπου τέθηκε επί τάπητος η απτή ανάγκη ενίσχυσης του Πανεπιστημίου της πόλης, όχι με προεκλογικού και ψηφοθηρικού τύπου «ασκήσεις επί χάρτου» όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με το θέμα της Νομικής, αλλά με ουσιαστικές δράσεις και ενέργειες. Επίσης, ο κ. Φωτήλας έθεσε το ζήτημα πλήρους αλλαγής πορείας και αναβάθμισης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το οποίο επί ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε μερικές από τις «χειρότερες ημέρες» του, ενώ ακόμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα Πειραματικά/ Πρότυπα Σχολεία της πόλης καθώς και άλλα ζητήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από την πλευρά τους, τόσο η κ. Κεραμέως όσο και η κ. Ζαχαράκη, εξέφρασαν την πρόθεση να στηρίξουν με κάθε δυνατότητα που υπάρχει την δημόσια εκπαίδευση στην περιοχή και να δομήσουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα, απεγκλωβισμένο από κρατικίστικες και ιδεοληπτικές αντιλήψεις.

 

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Επίσης, ο κ. Φωτήλας είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και συγκεκριμένα, με τον Υπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του, ο βουλευτής Αχαΐας έθεσε όλα τα σημαντικά ζητήματα υποδομών του νομού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης των εκκρεμών έργων, όπως ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου και το φράγμα Πείρου – Παραπείρου, αλλά και η έγκαιρη δρομολόγηση άλλων υποδομών, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού της Πάτρας και η προώθηση κατασκευής του εμπορικού τμήματος του λιμανιού της πόλης. Από όλες τις πλευρές υπήρξε ταύτιση απόψεων ότι οι σημαντικές αυτές υποδομές αποτελούν προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΕΚΙΡΗ

Τέλος, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα είχαν την ευκαιρία να τα πουν και εν Αθήναις δύο Αχαιοί, κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Φωτήλας με τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Βουλή, κ. Μιχάλη Μπεκίρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μπεκίρη στη Βουλή, όμως εμπεριείχε πολλή… Αχαΐα, καθώς τους δύο άνδρες ενώνει φιλία και αλληλοεκτίμηση που δεν σχετίζεται μόνο με τις κομματικές τους ευθύνες, αλλά και την αγάπη για τον τόπο τους.

Recent Posts