«Το ν/σ συνιστά μια σημαντική μεταρρυθμιστική τομή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας»

 In Δελτία Τύπου

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας ΝΔ στο ν/σ του Υπουργείο Υγείας «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις» και στην Ολομέλεια τόνισε ότι είναι απαραίτητη η θεσμοθέτηση του προσωπικού γιατρού.

Ειδικότερα ο κ. Φωτήλας αναφέρθηκε επίσης στην απαραίτητη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας. «Η πανδημία κατέδειξε την ανάγκη σύμπραξης του δημοσίου με τους ιδιώτες προκειμένου το σύστημα Υγείας μας να λειτουργήσει ενιαία και οργανωμένα, να σταθεί όρθιο μέσα στην δύσκολη και πρωτόγνωρη υγειονομική συγκυρία. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια του υγειονομικού πολέμου πολλοί ιδιώτες γιατροί στήριξαν το σύστημα υγείας της χώρας εθελοντικά. Οι δυο τομείς, δημόσιος και ιδιωτικός, δεν είναι ανταγωνιστές στον χώρο της υγείας, αλλά συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων. «Εμείς ως κυβέρνηση πιστεύουμε ότι το κράτος έχει την υποχρέωση να παρέχει ποιοτική δωρεάν περίθαλψη και για τον σκοπό αυτό σημαντική είναι και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα. Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας είναι προς όφελος όλων μας».

Στο θέμα των απογευματινών χειρουργείων επισήμανε ότι το νοσοκομείο κερδίζει πόρους, οι γιατροί κερδίζουν μα πάνω από όλα ο ασθενής κερδίζει μια επιπλέον οικονομικότερη επιλογή από τις ιδιωτικές κλινικές, χωρίς φυσικά να θίγεται η πρωινή λίστα των χειρουργείων.

Επίσης έκανε λόγο για την κατ’ οίκον νοσηλεία η οποία αφορά πολλούς πολίτες-ασθενείς που έχουν ανάγκη για ποιοτική υγειονομική φροντίδα στο σπίτι τους. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ακούσια νοσηλεία των ψυχικά ασθενών, την οποία πλέον αναλαμβάνουν οι εξειδικευμένοι ιατροί του ΕΚΑΒ. Η ΕΛΑΣ απεμπλέκεται από ένα επιπλέον πάρεργο και εστιάζει στην αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών.

Recent Posts