“Έγινε η αρχή για τον οδικό άξονα Πατρών- Πύργου…”

 In Άρθρα

του Ιάσονα Φωτήλα*

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος. Ας είμαστε ειλικρινείς, μια από τις κύριες αιτίες των αυτοκινητιστικών είναι και η έλλειψη ασφαλών δρόμων. Και για εμάς στην Αχαΐα αλλά και σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα ο οδικός άξονας της Πατρών – Πύργου ήταν ανέκαθεν ο δρόμος «καρμανιόλα».

Το ιστορικό αυτού του έργου γνωστό σε όλους μας, κυρίως σε πολλές οικογένειες που θρήνησαν θύματα. Ας γυρίσουμε όμως λίγο το χρόνο πίσω, τότε που οι σκοπιμότητες και η μικροπολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσαν το διαγωνισμό του 2014 και έσπασαν το έργο σε οκτώ κομμάτια, εκ των οποίων τα μισά ανατέθηκαν σε εργολάβο, φιλικά προσκείμενο προς την τότε κυβέρνηση. Όπως ήταν αναμενόμενο το έργο ουδέποτε υλοποιήθηκε και φθάνουμε στο σήμερα με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να στήνει τα πρώτα εργοτάξια.

Περάσαμε από την αδράνεια στη δράση και επιτέλους προχωράμε στο «ξεμπλοκάρισμα» της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου. Ένα έργο το οποίο θα ανακουφίσει όλους τους οδηγούς, ιδίως της Αχαΐας και της Ηλείας, με στόχο τη μείωση των θανάτων και των σοβαρών τραυματιών στην άσφαλτο. Ένα σπουδαίο έργο με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Η πρόσβαση στο λιμάνι θα γίνει ευκολότερη όπως και η εξυπηρέτηση των μεταφορών μέσω της Ε.Ο. Πατρών-Πύργο που μέχρι σήμερα κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε τον οδικό «σκόπελο». Επίσης θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας για πολλές κατηγορίες επαγγελμάτων.

Η δράση της Κυβέρνησης οδήγησε επιτέλους στη λύση του προβλήματος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου και πριν λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός μας προανήγγειλε την έναρξη των εργασιών.

Η εξοικονόμηση των απαιτούμενων κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και η μελλοντική αξιοποίηση τους από μια εταιρεία που ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της και το έχει αποδείξει μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Θωρακίζουμε την οδική ασφάλεια, καθώς η Ε.Ο Πατρών – Πύργου είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ελλάδα με τα περισσότερα μάλιστα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα ετησίως.

Επιτέλους, το αναγκαίο για όλους έργο δρομολογείται προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί σε καλύτερες συνθήκες οδήγησης! Ειδικότερα για εμάς τους Αχαιούς «βγαίνει από τον πάγο» για να μας «βάλει» σε τροχιά ανάπτυξης..

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας

Recent Posts