Έφτασε η στιγμή που η Αχαΐα μπορεί επιτέλους να ξαναγίνει το σύμβολο ανάπτυξης.

 In Άρθρα

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης δίνει ανάσα αισιοδοξίας, με το Ταμείο Ανάκαμψης να συνιστά ιστορική ευκαιρία χρηματοδότησης για τη διενέργεια επενδύσεων και την ανάπτυξη της χώρας μας. Το Συμβούλιο ενέκρινε το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και έτσι η χρηματοδότηση μπορεί πλέον να ξεκινήσει. Με 30,5 δισ. ευρώ λοιπόν η Ελλάδα μας μπαίνει ξανά σε τροχιά ανάκαμψης.

Σε συνδυασμό με το ΕΣΠΑ, που έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τη χρηματοδότησή μας, μπορούμε πλέον να μιλάμε για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Η οικονομική ρευστότητα που θα εξασφαλίσουμε θα έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική ευμάρεια όλων.

Τώρα λοιπόν έφθασε η ώρα που η Αχαΐα μας πρέπει να διεκδικήσει τη δεσπόζουσα θέση που της αξίζει. Να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό αλλά και σε ελκυστικό τόπο επενδύσεων. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει επιτέλους να αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θέτουμε στη διάθεσή της και να σπρώξει την Αχαΐα μπροστά. Έχουμε πλέον το εφαλτήριο για την επίτευξη των στόχων μας.

Το αρχαίο ρωμαϊκό ωδείο, το κάστρο και το Δημοτικό θέατρο «Απόλλων», αντίγραφο της Σκάλας του Μιλάνου (έργο Τσίλλερ), είναι ορισμένα μόνο από τα αξιοθέατα της Πάτρας μας. Αλλά και οι εκκλησίες μας, όπως αυτή του Παντοκράτορα, αντίγραφο της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, που έχει χτιστεί πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού του Ολυμπίου Διός, ο πολιούχος Άγιος Ανδρέας και η Μόνη Γηροκομείου, μαζί με το ρωμαϊκό υδραγωγείο της Πάτρας, συνιστούν σπουδαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Πάτρα μας μπορεί και πρέπει να προβληθεί ως προορισμός θρησκευτικού τουρισμού.

Η Αχαΐα μας όμως δεν είναι μόνο η Πάτρα. Το αρχαίο θέατρο της Αιγείρας, τα ερείπια της αρχαίας πόλης και το αρχαιολογικό μουσείο, με ευρήματα της εποχής, αλλά και η Παναγία Τρυπητή, μια εκκλησία χτισμένη μέσα σε βράχο, όπως και το Μοναστήρι Ταξιαρχών αποδεικνύουν πως όλος ο νομός μας έχει τουριστικό ενδιαφέρον.

Τα Καλάβρυτά μας αποτελούν κι αυτά μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Αχαΐας! Με το Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, το Σπήλαιο των Λιμνών, τη Μονή της Αγίας Λαύρας και το χιονοδρομικό κέντρο να δικαιώνουν όλους τους Αχαιούς, που δείχνουν ιδιαίτερη αδυναμία στο τουριστικό θέρετρο των Καλαβρύτων.

Η Αχαΐα μας είναι ένας νομός με αδιαμφισβήτητη τουριστική αξία και συνάμα ποικιλόμορφη ιστορική σημασία. Το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ πρέπει να γίνει η γέφυρα που θα ενώσει το σύνολο των δυνάμεων, ώστε με την ορθή αξιοποίηση των πόρων να συμβάλουμε στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη του νομού μας.

Η χώρα μας αναβάθμισε τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο ανακτώντας την αξιοπιστία της, γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν εγκλωβίστηκε στη σκιά της πανδημίας, αλλά διαμόρφωσε και διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για την πρόοδο της Ελλάδας, αναδεικνύοντάς τη με κάθε δυνατό τρόπο. Το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και εμείς με την Αχαΐα! Διότι τώρα είναι η στιγμή που η Αχαΐα μπορεί επιτέλους να ξαναγίνει το σύμβολο ανάπτυξης.

Recent Posts