Αξιότιμη Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

 In Δελτία Τύπου

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

 Δεχθείτε με την ευκαιρία της παρούσας επιστολής τις θερμότερες ευχές μου για την εκλογή σας στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Πολιτείας. Ήδη, από τις πρώτες σας τοποθετήσεις, δικαιώνετε την επιλογή του Πρωθυπουργού αλλά και την ψήφο μου προς το πρόσωπό σας ως σύμβολο εθνικής ενότητας και ανανέωσης της πατρίδας μας.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επισημάνω μία αθέατη συνέπεια της σοβούσας πανδημίας του κορωνοϊού. Δεν θα ήμουν υπεροβολικός εάν ανέφερα πως, εξαιτίας της εμφάνισης της πανδημίας, ένα νέο κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς ήρθε στο προσκήνιο. Δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν από υπάρχοντα δίκτυα και κινήσεις της κοινωνίας των πολιτών αλλά και αυθόρμητες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης είτε ατομικές είτε συλλογικές προς δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και ειδικά των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Δράσεις που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή αντιμετώπιση της υγεινομικής κρίσης, μετατρέποντας τη χώρα μας σε παράδειγμα προς μίμηση διεθνώς.

Οργανώσεις εθελοντισμού και κινήσεις όπως οι Πρόσκοποι και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο Προσκοπισμός – με την πλέον των 100 χρόνων παρουσία του – έχει συμβάλει τα μέγιστα στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι θα ολοκληρώνονται ως άτομα και θα διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία. Με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως την ανακλύκλωση και την προστασία της άγριας ζωής αλλά και δράσεις υπέρ των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, όπως την πραγματοποίηση τακτικών αιμοδοσιών. Η Προεδρία της Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει ο Προσκοπισμός, έχει θέσει υπό την

Recent Posts