Δήλωση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας και Αν. Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές στον ΠΙΣ

 In Δελτία Τύπου

«Ωμή παρέμβαση του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού στις εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) και δημοσιεύσεις άρθρων από δημοσιογράφους που εξάγουν αυθαίρετα συμπεράσματα με μικροπολιτικούς σκοπούς »

Αναλυτικά η δήλωση:
«Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού να ακυρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) είναι παράνομη και έχει μοναδικό σκοπό τον έλεγχο του ανώτατου οργάνου της εκπροσώπησης των γιατρών.
Είναι σαφές ότι ο κ. Ξανθός όπως και ο ίδιος ομολογεί ενδιαφέρεται μόνο για τα πρόσωπα που θα διοικούν το όργανο. Έφτασε στο σημείο μάλιστα να μην έχει καν δώσει το δικαίωμα στο νόμιμα και πανηγυρικά (62%) εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ να εκφράσει τις απόψεις του! Στη δημοκρατία όμως για τις ενστάσεις στις εκλογές αποφαίνονται τα δικαστήρια και όχι οι υπουργοί. Το πλέον παράλογο είναι ότι ζητά από το Δ.Σ που είχε την ευθύνη των εκλογών που ακύρωσε να διεξάγει νέες! Ας δώσει και την εντολή οι εκλογές να γίνονται μέχρι να προκύψει αποτέλεσμα της αρεσκείας του και όχι το 62% που κέρδισε η πλειοψηφούσα φιλελεύθερη παράταξη και μόλις 10% που πήρε η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ!
Η ΝΔ αναγνωρίζει ως νόμιμη διοίκηση του ΠΙΣ αυτή που προέκυψε στις εκλογές της 3ης Μαρτίου και νόμιμο πρόεδρο τον κ Αθανάσιο Εξαδάκτυλο. Μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών. Η εποχή που οι υπουργοί όριζαν δότες διοικήσεις πέρασε ανεπιστρεπτί προ πολλού. Και με έκπληξη διάβασα σε μερίδα του τύπου ότι δήθεν εγώ δεν είμαι υπέρ της παράταξης που κέρδισε την μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές τον ΠΙΣ! Είναι αυθαίρετα και με μικροπολιτικές στοχεύσεις τα δημοσιεύματα αυτά.»

Recent Posts