Ημερίδα Τομέα Υγείας Λαύριο Νέα Δημοκρατία

 In Ομιλίες

Αγαπητέ φίλε και Τομεάρχα Βασίλη Οικονόμου,

Αγαπητέ φίλε, Πρόεδρε του ΙΣΑ και Υποψήφιε Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη,

Φίλες και φίλοι,

Η συνεδρίαση του τομέα Υγείας της ΝΔ εδώ στο φιλόξενο Λαύριο πραγματοποιείται σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα των επιλογών της σε κεντρικές πολιτικές της επιλογές!

Στο Σκοπιανό καταρχάς, όπου η Συμφωνία των Πρεσπών και οι συνεχόμενες δηλώσεις του κ. Ζάεφ αποδεικνύουν πόσο δίκιο είχε η Νέα Δημοκρατία όταν είχε μιλήσει για κάκιστη συμφωνία που αναγνωρίζει ανιστόρητα μακεδονική εθνότητα και γλώσσα…

Και δε θα πρέπει να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο εξ αφορμής αυτού του αδιεξόδου να οδηγηθούμε σε πολιτικές εξελίξεις στις αρχές του 2019.

Κορυφαία επίσης αποτυχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η δήθεν συμφωνία με την Εκκλησία, που αποδεικνύεται ότι το μόνο που ήθελε ο κ. Τσίπρας είναι να διώξει τους ιερείς από το δημόσιο για να τάξει στη θέση τους 10.000 προσλήψεις!!! Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχει ο Πρωθυπουργός…

Υπάρχει επίσης κατάρρευση του μύθου περί δήθεν καθαρής εξόδου από τα μνημόνια… Ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει τη χώρα σε επαχθείς όρους και μετά του τέλος του 3ου και αχρείαστου μνημονίου που ψήφισε παρά τους μποναμάδες που δίνει.

Και καταφέρνει να δίνει έστω τα ελάχιστα από αυτά που έχει πάρει από τους πολίτες. Πώς;

Μην πληρώνοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες μαζί με την υπερφορολόγηση των πολιτών και των επιχειρήσεων και κόβοντας το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων!

Εκτός από τα φιλοδωρήματα και τους μποναμάδες, εξαγγέλλει προσλήψεις πιστεύοντας ότι έτσι θα διασωθεί. Πλανάται πλάνην οικτράν… Οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και η οργή μεγαλώνει.

Και μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την υγεία έχουμε και εδώ την κατάρρευση της μυθολογίας περί σκανδάλων και στην υπόθεση Νοvartis και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επρόκειτο γι’ αυτό που είχαμε πει από την αρχή ως κόμμα: συκοφαντίες και λάσπη χωρίς καμία απόδειξη!

Και οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις συκοφαντίες θα λογοδοτήσουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Και όσο περισσότερο υβριστής γίνεται ο κ. Πολάκης προς μέλη μας τόσο περισσότερο δυσκολεύει τη θέση του…

Και τα προβλήματα στις δομές υγείας ανά τη χώρα παραμένουν. Στον τομέα της δήθεν μεταρρύθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του κ. Ξανθού έχουμε ένα απίστευτο φιάσκο, καθώς καλούνται 1.000 περίπου ιατροί να φροντίσουν 11.000.000 ασθενείς!!!

Στο νομό που εκλέγομαι, στην Αχαΐα, αντιστοιχούν 32 ιατροί για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες!!!

Επιπλέον, οι όποιες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) δημιουργήθηκαν είναι προβληματικές με ελλιπή εξοπλισμό και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των ασθενών. Γι’ αυτό οι πολίτες συνεχίζουν να καταφεύγουν στα νοσοκομεία.

Στην ΝΑ Αττική υπάρχει ένα μόνο νοσοκομείο, το Ασκληπιείο της Βούλας, και δεν είναι τυχαίο ότι δέχεται μεγάλο βάρος των επισκέψεων των ασθενών. Αυτό συμβαίνει ακριβώς γιατί δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα ανακουφίζει τους πολίτες χωρίς να αναγκάζονται να καταφύγουν σε Δευτεροβάθμιο Επίπεδο νοσηλείας.

Γι’ αυτό κι εμείς θα καταργήσουμε τις ΤΟΜΥ – το λέμε ξεκάθαρα – και θα επανδρώσουμε επαρκώς τα υπάρχοντα Κέντρα Υγείας όπως εδώ του Λαυρίου.

Και θα αξιοποιήσουμε όλες τις δομές υγείας που υπάρχουν, όπως το Κέντρο Αποκατάστασης στην Κερατέα που επισκεφτήκαμε το πρωί.

Ένα κτίριο κόσμημα από δωρεά του κ. Πρίφτη, με σημαντικό ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπως τον μαγνητικό τομογράφο που δεν λειτουργεί – αν και πρόσφατης τεχνολογίας.

Σήμερα το κτίριο – που ανήκει στην ΑΕΜΥ – δεν έχει παρά ελάχιστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ουσιαστικά υπολειτουργεί παρά το γεγονός ότι έχει και εγκαταστάσεις όπως πισίνα για την αποκατάσταση των ασθενών!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα τις εμμονής των κ.κ. Πολάκη και Ξανθού σε μίζερες κρατικοδίαιτες δομές όπως οι ΤΟΜΥ!

Να μένουν αναξιοποίητες υπαρκτές δομές θεραπείας και αποκατάστασης!

Θυμηθείτε όμως και τώρα φίλες και φίλοι τι υπόσχονταν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Έταζαν πάνω από 250 ΤΟΜΥ σε όλα τα αστικά κέντρα από τον Σεπτέμβριο του 2017 και τώρα έχουν κάνει περί τις 100 με το ζόρι!

Και πώς να κάνουν περισσότερες ΤΟΜΥ βέβαια, όταν οι ιατροί αρνούνται να δεχτούν τον εξευτελισμό τους με τις χαμηλές αποδοχές που τους προτείνονται.

Υπάρχει λοιπόν άμεση αναγκαιότητα μιας άλλης πολιτικής συνολικά για την υγεία.

Που θα έχει ως προτεραιότητα τον ασθενή. Και που θα πρέπει να αξιοποιεί με κατάλληλο τρόπο, εκτός τις δομές που είπα πιο πάνω, και όλο το ιατρονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που σήμερα βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Που βρίσκεται στα όρια της εξόντωσης και στα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια από τις ασφαλιστικές κρατήσεις και την υπερφορολόγηση από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Υπάρχει ανάγκη για διοικητές στα νοσοκομεία και Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.ΠΕ) που θα αξιολογούνται και θα λογοδοτούν για τις πράξεις τους, όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά στους πολίτες πρωτίστως με διαφανείς διαδικασίες. Και αν δεν κρίνονται επαρκείς θα αποπέμπονται από τις θέσεις τους.

Υπάρχει ανάγκη αξιοποίησης της νέας τεχνολογίας ώστε να εφαρμόζεται ο ηλεκτρονικός φάκελος για τους ασθενείς και έτσι πιο σύντομα να εξετάζονται και να θεραπεύονται.

Υπάρχει αναγκαιότητα συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) – που έχουμε έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο – και θα συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των μονάδων υγείας, χωρίς απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Υπάρχει ανάγκη αξιοποίησης ιατρών ελεύθερων επαγγελματιών στην καθιέρωση του οικογενειακού ιατρού με ελεύθερη επιλογή του πολίτη, ώστε να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία και να υπάρξει όπως είπα και πιο πάνω ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Υπάρχει ανάγκη μίας πολιτικής για ευκολότερη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακά τους, και κυρίως σε αυτά που έχουν ανάγκη συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών μας, όπως οι ογκολογικοί.

Και χρειαζόμαστε μία πολιτική στο φάρμακο που θα ευνοεί και τους συλλόγους ασθενών αλλά και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, μέσω των κλινικών δοκιμών ώστε να εφαρμόζονται καινοτόμες θεραπείες που τόσο υπάρχει ανάγκη.

Υπάρχει ανάγκη για έγκαιρες καμπάνιες για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και με δημόσιους εμβολιασμούς.

Όχι σαν τις καμπάνιες που καθυστερημένα και πλημμελώς έχει κάνει το Υπουργείο Υγείας, όπως στις περιπτώσεις της ιλαράς και της εποχικής γρίπης.

Και είναι υπόλογοι οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης για την τραγική πολιτική τους στην (μη) αντιμετώπιση της νόσου του Δυτικού Νείλου με αποτέλεσμα τον θάνατο 47 συμπολιτών μας, αριθμός πρωτοφανής για τη χώρα…

Και μιας και είμαι στη Λαυριωτική – μια περιοχή που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια λόγω των επενδύσεων στο λιμάνι και στον τουρισμό – να επισημάνω ότι μπορεί και πρέπει να προχωρήσει το πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού.

Είναι μία νέα εναλλακτική μορφή τουρισμού που συνδυάζει την εξειδικευμένη φροντίδα υγείας με πολιτιστικές – τουριστικές δραστηριότητες.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία ως τομείς Υγείας και Τουρισμού έχουμε έτοιμο σχέδιο εφαρμογής που θα υπερβαίνει τις γραφειοκρατικές δυσκολίες ώστε να φέρουμε επιπλέον πόρους στην περιοχή. Σε αυτό μας έχει βοηθήσει σημαντικά και ο φίλος Γιώργος Πατούλης.

Φίλες και Φίλοι,

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο που έχουμε χαράξει μαζί εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο ως Τομέας Υγείας με τον Βασίλη Οικονόμου.

Ασκούμε δυναμική αντιπολίτευση στην εγκληματική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στην υγεία.

Ταυτόχρονα, καταθέτουμε προτάσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των και βάζουμε τις τελευταίες πινελιές στο πρόγραμμά μας που θα παρουσιαστεί στις αρχές του χρόνου από τον Πρόεδρό μας!

Και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη όταν θα έρθουμε στην εξουσία.

Και πιστέψτε με πλησιάζει αυτή η ημέρα.

Σας ευχαριστώ.

Recent Posts