«Η διάταξη για το άσυλο βελτιώνει την ακαδημαϊκή ελευθερία στα Πανεπιστήμια»

 In Δελτία Τύπου

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ONE, «One Direct», με τη Τζίνα Μοσχολιού και την Υβόννη Κλάπα, το απόγευμα της Τετάρτης 7 Αυγούστου:

  • Ο νόμος Διαμαντοπούλου που είχε ψηφιστεί από ευρεία πλειοψηφία το 2011, δεν καταργούσε το άσυλο. Αντιθέτως, προέβλεπε προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου στα πανεπιστήμια από την ανομία μέσα στα ιδρύματα αλλά όχι στον προαύλιο χώρο αυτών. Αυτή την πρόνοια θέλει να βελτιώσει η διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση και επί της ουσίας συμφωνεί και το ΚΙΝΑΛ στη σχετική τροπολογία του.
  • Σήμερα στα κεντρικά κυρίως πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το μόνο που δεν προστατεύεται επί της ουσίας είναι το ακαδημαϊκό άσυλο, η δυνατότητα δηλαδή να υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία ιδεών μεταξύ των φοιτητών κα των καθηγητών. Αντιθέτως, η πραγματοποίηση εκδηλώσεων για παράδειγμα γίνεται υπό την αίρεση να είναι αρεστή και σε ομάδες μπαχαλάκηδων που αν δεν την θέλουν θα την απαγορέψουν ή ακόμα και θα τη διαλύσουν! Οι διατάξεις που έχει ψηφίσει σχετικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Γαβρόγλου δεν προστατεύουν τα Πανεπιστήμια από την ανομία που επικρατεί με τη διακίνηση ναρκωτικών, τις μικροκλοπές και το λαθρεμπόριο.
  • Με το νόμο για το επιτελικό κράτος προχωράμε πραγματικά στην αποκομματικοποίηση του δημοσίου.

 

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=wVG0WjiZzhM&feature=youtu.be

Recent Posts