Η Ελλάδα, με κυβέρνηση της ΝΔ, ανακτά την αξιοπιστία της

 In Συνεντεύξεις

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινή Ενημέρωση» με τους Νίκο Υποφάντη και Μαρία Βούσουλα, το πρωί της Πέμπτης 22 Αυγούστου:

  • Είναι επιβεβλημένη η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί «από τη μια μέρα στην άλλη» – ειδικά λόγω της αναξιόπιστης πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται και στις εκθέσεις των δανειστών. Ήδη η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει να ανακτά την εμπιστοσύνη των δανειστών – κάτι που είναι απαραίτητο για την επίτευξη του στόχου. Η μόνη ανακολουθία της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι προχώρησε άμεσα σε μειώσεις φόρων και όχι από το 2020.
  • Αποδείχθηκε ότι καθαρά για ιδεοληπτικούς λόγους δεν προχωρούσαν οι επενδύσεις στο Ελληνικό. Με τη νέα Υπουργική απόφαση δεν αλλάζει τίποτε στις συμβάσεις. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι θα πρέπει οι επενδυτές να καταθέτουν μελέτες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές για παρεμβάσεις μόνο εντός των σημείων που έχουν χαρακτηριστεί αρχαιολογικοί χώροι και όχι για όλη την έκταση της επένδυσης.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Recent Posts