«Η Ελλάδα ξανά σε τροχιά ανάκαμψης»

 In Άρθρα
Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης δίνει ανάσα αισιοδοξίας με το ταμείο Ανάκαμψης να συνιστά μα μοναδική ευκαιρία χρηματοδότησης για την διενέργεια  επενδύσεων και την ανάπτυξη της χώρας μας. Και ακολουθεί το ΕΣΠΑ που έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει την ανάπτυξη της Ελλάδας μας.
Η πράσινη μετάβαση είναι από τις βασικές προτεραιότητες μας με τρανή απόδειξη το γεγονός ότι το 38% του εκτιμώμενου προϋπολογισμού προορίζεται στην επίτευξη των κλιματικών στόχων. Οι δράσεις μας με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και την πραγματοποίηση στρατηγικών “πράσινων” αναπλάσεων έχουν ήδη δώσει μια πρώτη εικόνα του πρώτου πυλώνα. Μάλιστα αξίζει να αναφερθώ στην επικείμενη ενεργειακή αναβάθμιση όλων των ξενοδοχείων της χώρας.
Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας που συνιστά και τον δεύτερο πυλώνα του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» οι δράσεις «μιλούν» από μόνες τους. Χωρίς πολλά πολλά οι «Ψηφιακές Δημόσιες Υπηρεσίες» και η ενίσχυση της
διαλειτουργικότητας του κράτους είναι άμεσα συνυφασμένες με την κυβέρνηση
του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόσφατο παράδειγμα το «ψηφιακό» κτηματολόγιο και η λειτουργία του νέου κτηματολογικού γραφείου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα το οποίο πλέον θα παρέχει ένα εύρος ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ο εκσυγχρονισμός του κράτους αποδεικνύεται στην πράξη.
Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό και την ανάπτυξη δεξιοτήτων προβλέπεται ο τρίτος πυλώνας που στοχεύει στην αύξηση των θέσεων εργασίας και την προώθηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας. Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα ηνία της κυβέρνηση δουλέψαμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να αναχαιτίσουμε το φαινόμενο brain drain δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Και στο σημείο αυτό δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη σημαντική πρωτοβουλία που αφορά τη «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδος, τον τουρισμό, μέσω της κατάρτισης 20.000 εποχικών και μη (εποχικών) εργαζομένων, η οποία φυσικά εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Η ενίσχυση της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης και εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στοχεύει στην αύξηση της μακροχρόνιας απασχόλησης και της παραγωγικότητας μέσω της ενίσχυσης του ανθρώπινου κεφαλαίου. Επενδύουμε στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς, όλων των νέων, των παιδιών μας!
Το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας απαντά με συντονισμένες επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στις προκλήσεις και αδυναμίες που αντιμετωπίζει η χώρα, με το Ταμείο Ανάκαμψης να δίνει μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα. Είναι η γέφυρα που θα ενώσει το σύνολο των δυνάμεων μας μέσω της ορθής και βελτιωμένης ανακατανομής και αξιοποίησης των πόρων με απώτερο σκοπό την εύρωστη ανάκαμψη και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι το εφαλτήριο για την Ελλάδα του μέλλοντος, για τη χώρα που οραματιζόμαστε.
Recent Posts