«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει στην πράξη ότι συγκρούεται με τον καταστροφικό λαϊκισμό και τους εκπροσώπους του στη Βουλή διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για το σύγχρονο και αναβαθμισμένο σχολείο του «αύριο»

 In Δελτία Τύπου
«Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο συνιστά αναγκαία και λογική συνέχεια των ήδη ψηφισθέντων νομοθετημάτων του Υπουργείου Παιδείας για τη συνολική αναβάθμιση του σχολείου, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης καθώς και της Δια Βίου Μάθησης.» επισήμανε στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.
Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι «Διασφαλίσαμε την αυτονομία των Πανεπιστημίων και τώρα ήρθε η ώρα να διασφαλίσουμε και να ενισχύσουμε την αυτονομία και ελευθερία των σχολείων μας.
Με το παρόν ν/σ στοχεύουμε στην απελευθέρωση της δημιουργικής πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών και των στελεχών που βρίσκονται κοντά στους μαθητές».
Επίσης ανέφερε ότι «Ο δεύτερος πυλώνας του υπό ψήφιση ν/σ είναι η θέσπιση μηχανισμού αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών. Εφτά στους δέκα κρίνουν θετικά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Κανένα εκπαιδευτικό σύστημα, όπως και κανένα σύστημα εν γένει, δεν μπορεί να βελτιωθεί, αν πρώτα δεν αξιολογηθεί. Η διαδικασία αξιολόγησης συνιστά καθοριστική προϋπόθεση για να αποτυπωθούν τα θετικά στοιχεία αλλά και οι αδυναμίες προκειμένου να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Κανένας τιμωρητικός χαρακτήρας
δεν υφίσταται παρά μόνο βελτιωτικός. Στόχος μας είναι η παροχή καλύτερου εκπαιδευτικού έργου»
Recent Posts