Η συνεργασία της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της πανδημίας – Εκπροσώπηση από τον βουλευτή ΝΔ Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα

 In Δελτία Τύπου

Η συνεργασία της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της πανδημίας συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

«Η Ευρώπη εν μέσω πανδημίας: έρευνα και καινοτομία για ένα πιο ανθεκτικό σύστημα υγείας» ήταν το θέμα της τηλεδιάσκεψης των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε., στην οποία τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιάσων Φωτήλας.

Οι κεντρικοί ομιλητές, που ήταν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ειδικοί επιστήμονες, τόνισαν την ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών των κρατών μελών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών, της έμπρακτης αλληλεγγύης και του καταμερισμού των βαρών όσον αφορά την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας φαρμάκων για την αυτάρκεια σε μέσα προστασίας και ιατρικό υλικό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών, καθώς σε όλη την Ευρώπη διαφαίνεται πλέον η κούραση και η χαλάρωση των μέτρων προστασίας.

Ο κ. Φωτήλας, με την ιδιότητα του Γραμματέα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, αφού αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολούθησε η χώρα μας προκειμένου να ελεγχθεί αποτελεσματικά η εξάπλωση της πανδημίας, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των κλινών ΜΕΘ και στην παραγωγή 400.000 μασκών ημερησίως, εξήρε τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η δράση της Επιτροπής με στόχο να εξασφαλίσει στους Ευρωπαίους πολίτες ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια, σε οικονομικά προσιτές τιμές, συμβαδίζει με την ανάπτυξη ηγετικού ρόλου της Ε.Ε. στην παγκόσμια προσπάθεια αλληλεγγύης. Πιστεύουμε ότι μόλις το εμβόλιο καταστεί διαθέσιμο, θα πρέπει να κηρυχθεί παγκόσμιο δημόσιο αγαθό, προσιτό σε όλους, ξεκινώντας από τους πλέον ευάλωτους πληθυσμούς, σε λογική τιμή».

Εξάλλου, τόνισε τη σημασία της χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων που στοχεύουν στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης και της δημόσιας υγείας.

Recent Posts