Θωρακίζουμε το νομικό μας σύστημα κατά της εξουσιαστικής βίας και της κακοποίησης

 In Άρθρα

Το τελευταίο διάστημα οι αναρίθμητες καταγγελίες, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη και αφορούν σε φαινόμενα προσβολής και καταπάτησης θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων απέδειξαν για ακόμη μια φορά τα άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που ενθάρρυνε τη δημόσια καταγγελία της θαρραλέας Σοφίας Μπεκατώρου και έκτοτε προχώρησε σε σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε πράξη όσα ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά το χρονικό διάστημα διακυβέρνησής του, δεν τόλμησε, επιδεικνύοντας ολιγωρία στο θέμα της κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας. Όσο η κυβέρνηση του
Κυριάκου Μητσοτάκη ενισχύει το νομοθετικό πλαίσιο αποτροπής και καταστολής των σχετικών αξιόποινων πράξεων, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την άλλη είναι απασχολημένα με τη λασπολογία και τα
χυδαία υπονοούμενα με μοναδικό σκοπό την άσκηση κριτικής στο έργο μας.
Η στάση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, όμως, είναι αποφασιστική και το νομοθετικό της έργο εκτείνεται σε εμβληματικές πρωτοβουλίες. Η αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα για τα εγκλήματα που στρέφονται κατά
της γενετήσιας ελευθερίας, σε ό,τι δε αφορά τους ανηλίκους, η αναστολή παραγραφής του αδικήματος μέχρι την ενηλικίωση των θυμάτων, εκφράζουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα του συνόλου της κοινωνίας. Μεταξύ των δράσεων και των πολιτικών εγκαινιάζεται και η κεντρική διαδικτυακή πύλη, metoo.gov.gr, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες γύρω από αυτό το θέμα, ενώ θα υποβάλλονται και σχετικές καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο.
Άλλη σημαντική πρωτοβουλία μας είναι το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το οποίο μάλιστα επεκτείνεται από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία. Παράλληλα σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον.
Εμείς προτάσσουμε το όραμα μας και ενδυναμώνουμε το νομικό οπλοστάσιο προκειμένου το κράτος δικαίου να συμπορεύεται με την κοινωνία δικαίου.
Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε – είμαστε δίπλα σας και η πολιτεία καθίσταται πλέον ο πιο ισχυρός σύμμαχος. Χτίζουμε σήμερα για ένα καλύτερο αύριο!

Recent Posts