«Ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας»

 In Χωρίς κατηγορία

*του Ιάσονα Φωτήλα

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ δεν μπορούν παρά να είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η ανάπτυξη που συντελείται στη χώρα μας υπερβαίνει ήδη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 13,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 είναι αυτά που επιβεβαιώνουν την ελληνική ανάκαμψη.

Βέβαια η ανάκαμψη της χώρας είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής μας πολιτικής και συνιστά για εμάς επιβράβευση. Η ραγδαία ανάπτυξη, η αύξηση των επενδύσεων και των επιχειρήσεων, η εκτίναξη των εξαγωγών και η δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, επιβεβαιώνουν έμπρακτα την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εξέλιξη αυτή, μαζί με τη συρρίκνωση της ανεργίας και τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, αποδεικνύουν την ορθότητα και αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης μας.

Και αυτό δεν το βλέπουμε μόνο εμείς αλλά και το σύνολο των εταίρων μας. Η θετική αξιολόγηση από το Eurogroup είναι η τρανή απόδειξη. Η απόδειξη ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατόρθωσε και αντιμετώπισε άμεσα και στοχευμένα τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η απόδειξη ότι υλοποιήσαμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του

κράτους. Άλλωστε η αύξηση των επενδύσεων είναι το αποτέλεσμα της απλοποίησης της αδειοδοτικής διαδικασίας για την πραγματοποίηση τους. Η απόδειξη ότι η πρόθεση της χώρας μας να προχωρήσει στις πρόωρες αποπληρωμές του υπολοίπου των δανείων προς το Δ.Ν.Τ. συντείνουν στη θετική αξιολόγηση μας.

Είναι στο χέρι όλων μας να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί, το Ταμείο Ανάκαμψης και τις θετικές προδιαγραφές, έτσι ώστε η παρούσα ισχυρή ανάκαμψη να δώσει τη σκυτάλη σε ακόμη υψηλότερη και διατηρήσιμη ανάπτυξη προς όφελος όλων των πολιτών και κυρίως προς το συμφέρον της νέας γενιάς. Στοχεύουμε ψηλά, μπορούμε καλύτερα!

Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας ΝΔ.

Recent Posts