Ισχυρή ΝΔ για… συνεργασίες επιλογής και όχι ανάγκης!

 In Δελτία Τύπου

Κανένας, μάλλον ούτε ο… κ. Τσίπρας, δεν αμφισβητεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Όμως εκείνο που έχει ιδιαίτερη αξία να υπογραμμίσουμε είναι τη σημασία να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει μία ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή και να πετύχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι ένας Πρωθυπουργός, ελεύθερος να εφαρμόσει στον απόλυτο βαθμό το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα, χωρίς «βαρίδια».

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δεσμευτεί ότι ακόμα και με τη Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη θα επιδιώξει συναινέσεις και συνεργασίες. Όμως, ας μην γελιόμαστε. Άλλης ποιότητας είναι οι «συνεργασίες ανάγκης» και άλλης, οι «συνεργασίες επιλογής».

Στη Νέα Δημοκρατία διεκδικούμε τις «συνεργασίες επιλογής». Δηλαδή τις συμμαχίες εκείνες που θα διαμορφώσουν την πολύ ισχυρή εθνική πλειοψηφία που θα προωθήσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις, θα αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής και παράλληλα, θα δρομολογήσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την… απαλλαγή από τον εκλογικό νόμο του χάους και της ακυβερνησίας που υιοθέτησε και ψήφισε η απερχόμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία μεγάλη εθνική συμμαχία για να αντιμετωπίσει και τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα. Η τουρκική προκλητικότητα, η αλβανική αδιαλλαξία και η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι θέματα που θα τα βρούμε μπροστά μας και η Νέα Δημοκρατία ξέρει ότι μόνο μία μεγάλη συμμαχία που θα ενώσει τους Έλληνες, μπορεί να βγάλει την χώρα στο «ξέφωτο».

Έχει πολύ μεγάλη σημασία λοιπόν να πετύχει η Νέα Δημοκρατία ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα της δίνει το δικαίωμα, αλλά και την ευθύνη, να κρατήσει στιβαρά στα χέρια της τις τύχες του τόπου. Όχι για να υψώσει ψηλά το δικό της κομματικό λάβαρο, αλλά για να μπορεί από θέση ισχύος να αποδείξει ότι η πραγματική ισχύς για μία χώρα και έναν λαό, είναι πάντα εν τη ενώσει.

Μόνο έτσι θα ξεφύγουμε το ταχύτερο δυνατό από τον εφιάλτη της 4ετίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε γρήγορα ένα κράτος προόδου, οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας, αλλά και μόνο έτσι θα ανακτήσει η Ελλάδα την αξιοπιστία και το κύρος της στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Recent Posts