«Καθ’όλα νόμιμη η διαδικασία των επισυνδέσεων»

 In Δελτία Τύπου

Στην καθ’όλα νόμιμη διαδικασία των επισυνδέσεων, τη διαφάνεια της διαδικασίας καθώς και στην ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης της ΕΥΠ, αναφέρθηκε στη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την «Εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών [ΕΥΠ] ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του  με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου»

Ο κ. Φωτήλας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις πέντε βασικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου της ΕΥΠ και την ανάγκη να γίνει πιο διαφανής η λειτουργία της. Επιπλέον, ο κ. Φωτήλας τοποθετήθηκε εκτενώς στη νομμότητα της διαδικασίας των επισυνδέσεων καθώς επίσης και στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει μια διαδικασία υψίστης σημασίας για τις εντυπώσεις. Μάλιστα ο κ. Φωτήλας στην τοποθέτησή του μίλησε και για την άγνοια του Πρωθυπουργού επί του θέματος γεγονός που αποδείχτηκε περίτρανα μέσα στην επιτροπή σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που και γνώριζε και τη διαδικασία ενέκρινε στην περίπτωση Πιτσιόρλα.

Καταλήγοντας ο κ. Φωτήλας προέτρεψε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να ποντάρει και να επενδύει στην σκανδαλολογία γιατί δεν βοηθάει την χώρα.

Recent Posts