“Με συνέπεια λόγων και πράξεων”

 In Άρθρα

*του Ιάσονα Φωτήλα

Η πρόσφατη επίσκεψη – περιοδεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα αν μη τι άλλο έκανε ξεκάθαρο οτι ο νομός μας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Πρωθυπουργού και το ενδιαφέρον του αμείωτο. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε τρία μεγαλεπήβολα έργα της Αχαΐας και συγκεκριμένα το εργοτάξιο στην Παναγοπούλα από όπου θα περάσει το τρένο, το εργοτάξιο του αναδόχου για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών Πύργου και το φράγμα του Πείρου – Παραπείρου. Έργα σημαντικά για την Αχαΐα, που είχαν μείνει παγωμένα και χωρίς προοπτική υλοποίησης και που τώρα με τις σημαντικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν βρει το δρόμο για την άμεση ολοκλήρωσή τους.

Η επίσκεψη όμως του Πρωθυπουργού εκτός από τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που διέθεται είχε και σημαντικό κοινωνικό πρόσημο δεδομένου οτι επιδίωξε και βρέθηκε κοντά σε πολίτες στο Αίγιο, τη Δυτ. Αχαΐα και φυσικά στην Πάτρα. Συνομίλησε με πολίτες κάθε ηλικιακής ομάδας, αντάλλαξε σκέψεις και άκουσε από πρώτο χέρι προβλήματα αλλά και προτάσεις. Ο Πρωθυπουργός με συνέπεια και πιστός στον προεκλογικό του λόγο έδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων ανεξαρτήτως κόμματος και χρώματος. Έκανε φανερό ότι προτεραιότητά του είναι το σύνολο των πολιτών και όχι κάποιων μειοψηφιών.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας εξήγησε με το πλέον κατανοητό τρόπο το όραμα της κυβέρνησης για την Αχαΐα που δεν είναι άλλο από την ανάπτυξη του νομού με πρώτο πυλώνα το λιμάνι και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και φυσικά την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανικής ζώνης η οποία σύντομα θα ενισχυθεί με ένα υπερσύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο και φυσικά τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Πύργου. Εξέφρασε με απλά λόγια το όραμα κάθε μέσου Αχαΐού που φιλοδοξεί να δει τον τόπο του στη θέση που του αξίζει αξιοποιώντας τις σημαντικές δυνατότητες που έχει.

Οφείλω σε αυτό το σημείο να σταθώ σε δύο ουσιαστικές εξαγγελίες όχι γιατί τα όσα ενδεικτικά αναφέρθηκαν όπως για παράδειγμα η επέκταση του οδοντωτού έως την Αγ. Λαύρα ή η αποκατάσταση του Ρωμαΐκού ωδείου ή ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων κ.α. είναι μικρότερης αξίας αλλά γιατί δείχνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και την εξωστρέφειά της. Η πλήρης ανακαίνιση του παιδιατρικού νοσοκομείου της Πάτρας αποτελεί ένα έργο υψίστης σημασίας όχι μόνο για την Πάτρα αλλά και για ολόκληρη την 6η ΥΠΕ. Είναι ένα πάγιο αίτημα όλων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να συνεχίσουν να απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από το άριστα εκπαιδευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό. Η δεύτερη εξαγγελία είναι η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το λιμάνι, με μία υπογειοποίηση η οποία φτάνει τα 5,2χλμ και θα συμβάλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία του νομού και της Δυτ. Ελλάδας στο σύνολο.

Όλα τα παραπάνω και όσα ακόμα θα τρέξουν το επόμενο διάστημα θα τα πετύχουμε μόνο μέσα από τις συνέργειες, τις συνεργασίες και την προσφορά του καθενός από εμάς. Η Αχαΐα με σταθερά βήματα, με πρόγραμμα και φυσικά με στοχευμένες ενέργειες έχει μπει για τα καλά στο αναπτυξιακό κάδρο από μία κυβέρνηση που διακρίνεται για τη συνέπεια του λόγου της. Όλοι μαζί μπορούμε. Η Αχαΐα αλλάζει. Η Ελλάδα αλλάζει.

Recent Posts