Με όραμα και σκληρή δουλειά υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας!

 In Ομιλίες

«Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε τα πρώτα της βήματα τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο» επισήμανε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων.

Ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έχει σχέδιο για την άμεση ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, για τη διάσωση της ΔΕΗ, για το ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού, για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων, για την ανάπτυξη της οικονομίας. Καταλήγοντας, είπε ότι «όσο θα υλοποιείται το πρόγραμμά της Νέας Δημοκρατίας τόσο θα αρχίσει να φαίνεται το πραγματικό δίπολο της επόμενης μέρας στη χώρα: από τη μία μεριά θα είναι οι δυνάμεις της προόδου, της αλήθειας, της εργασίας και της δημιουργίας και από την άλλη οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, του ψέματος και του λαϊκισμού».

 

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της ομιλίας:

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε και εύχομαι ολόψυχα σε εσάς καθώς και σε όλο το σώμα καλή επιτυχία στο έργο μας,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη – πιστή στο προεκλογικό της πρόγραμμα, για το οποίο ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό στις 7 Ιουλίου – έκανε τα πρώτα της βήματα σε συμβολικό και σε ουσιαστικό επίπεδο.

Με σχέδιο για άμεση ενίσχυση του κοινωνικού κράτους μέσω προσλήψεων χιλιάδων ιατρών και νοσηλευτών στην υγεία αλλά και στην παιδεία με δασκάλους στην Ειδική Αγωγή.

Με εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες με ένστολους επιτέλους να περιπολούν στους δρόμους της Αθήνας και προσλήψεις νέων αστυνομικών.

Με σχέδιο για τη διάσωση της ΔΕΗ από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, μίας δημόσιας εταιρείας που μας την άφησε στο χείλος της χρεωκοπίας με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλες (ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ).

Με συγκεκριμένες ενέργειες από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη για το όσο το δυνατόν πιο άμεσο ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού.

Με σχέδιο από τον κ. Βρούτση για επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής 100άδων χιλιάδων συντάξεων που σκανδαλωδώς δεν προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Με απαγόρευση των προσλήψεων συγγενών και συζύγων για όλα τα μέλη της κυβέρνησης.

Με 6μηνη στοχοθεσία των Υπουργών ώστε πρώτοι αυτοί να αξιολογηθούν για το έργο τους.

Έγιναν ενέργειες ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο: ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλαβε τις πανάκριβες θωρακισμένες BMW – θυμάστε εκείνες που δήθεν θα πουλούσε ο κ. Τσίπρας μετά την εκλογή του το 2015 -, ενώ έφυγαν οι κλούβες και τα ΜΑΤ μπροστά από την Ηρώδου του Αττικού που αποτελούσαν όνειδος για την δημοκρατία μας και έκανε χρήση των ο κ. Τσίπρας.

Η χώρα τέλος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δανείστηκε από τις αγορές με το πρωτοφανές χαμηλό επιτόκιο του 1,9%!

Αλλά στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά: Οι υποσχέσεις έγιναν άμεσα πράξη!

Προχωρούν λοιπόν άμεσα οι δεσμεύσεις μας για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά και η μεγάλη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων για τα χρεωμένα νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις!

Αρκούν αυτά για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα και να γίνει μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα όπως θέλει η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών; Προφανώς και όχι.

Η μάχη με την μιζέρια και τον λαϊκισμό θα είναι μεγάλη και δεν έχει κριθεί ακόμα!

Ήδη για παράδειγμα από την πρώτη στιγμή η μείζονα τώρα αντιπολίτευση άρχισε να μιλάει για κομματικό κράτος της δεξιάς!!! Σκορπά βέβαια άφθονο γέλιο να καταγγέλλει ο μετρ του είδους – ο ΣΥΡΙΖΑ – τη ΝΔ για κομματικό κράτος.

Αλλά να ασκεί κριτική ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος για τα πρωτογενή πλεονάσματα στη ΝΔ, αυτοί που ψήφισαν, εφάρμοσαν και πανηγύριζαν για επίτευξη στόχου ακόμα και 4,5%!!! πάει πολύ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης!

Ούτε βέβαια μου προκάλεσε έκπληξη όταν ο κ. Τσακαλώτος ανερυθρίαστα συμφώνησε από το βήμα αυτό με τον κ. Βαρουφάκη στη δήθεν ατζέντα της δεξιάς που έρχεται.

Ξέχασαν βέβαια να μας πουν ότι κυβερνούσαν αγαστά από κοινού με την ακροδεξιά στο Κοινοβούλιο και οδηγούσαν τη χώρα στα βράχια το α’ εξάμηνο του 2015!

Οι πολίτες δεν ξέχασαν…

Τους λέω όμως – όπως και στην υπόλοιπη αντιπολίτευση που μίζερα φωνασκεί – ότι η μόνη ατζέντα που υπάρχει από την κυβέρνηση είναι αυτή της λογικής και της προόδου που επικρότησαν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου στέλνοντάς τους λαϊκιστές στα έδρανα της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονας!

Και όσο θα υλοποιείται το πρόγραμμά της Νέας Δημοκρατίας θα αρχίσει να φαίνεται το πραγματικό δίπολο της επόμενης μέρας στη χώρα: από τη μία μεριά θα είναι οι δυνάμεις της προόδου, της αλήθειας, της εργασίας και της δημιουργίας και από την άλλη οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, του ψέματος και του λαϊκισμού.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα κριθεί βέβαια εκ του αποτελέσματος.

Εμείς ξέρουμε ότι δεν υπάρχει και δεν θελήσαμε άλλωστε περίοδο χάριτος, αν και η κατάσταση που παραλάβαμε είναι απερίγραπτη στα Υπουργεία.

Δεν εκλεχτήκαμε άλλωστε για να χαϊδέψουμε αυτιά και να ψάχνουμε δικαιολογίες αλλά για να κάνουμε ό,τι πρέπει για να βελτιώσουμε την ζωή των συμπολιτών μας.

Και ξέρουμε ότι αυτά που θα καταφέρουμε θα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Γιατί θαυματουργές θεραπείες δεν υπάρχουν!

Η μεγάλη προσωπική νίκη του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ότι με όπλα την αλήθεια και την πραγματικότητα νίκησε τις δυνάμεις του ψέματος και του λαϊκισμού και έπεισε τους Έλληνες ότι η πραγματική προκοπή έρχεται μόνο με όραμα, σχέδιο και σκληρή δουλειά.

Οι αλλαγές για να γίνουν θέλουν χρόνο και συστηματική επίμονη εργασία.

Εμείς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα είμαστε παρόντες σε κάθε στιγμή στο Κοινοβούλιο.

Θα συνεργαστούμε με τους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για την καλύτερη υλοποίηση των δεσμεύσεών μας προς τον ελληνικό λαό.

Και θα υπάρχει και δημιουργική κριτική απέναντί τους!

Ξέρουμε ότι το έργο της κυβέρνησής μας θα είναι δύσκολο. Η μάχη ενάντια στις δυνάμεις που δεν επιθυμούν την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σκληρή.

Άλλωστε η δεκαετής σχεδόν κρίση υπήρξε αφορμή για να χτίσουν πολιτική καριέρα κόμματα και πολιτικοί που ακόμα είναι ισχυροί.

Όμως, όσο και αν το επιδιώξουν δε θα το πετύχουν!

Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά! Θα γίνει μία σύγχρονη, ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα που θα σέβεται και θα φροντίζει όλους τους πολίτες της.

Θα τα καταφέρουμε!

Μπορούμε!

Σας ευχαριστώ.

Recent Posts