«Μια Ελλάδα φιλική στο επιχειρείν»

 In Άρθρα
Η συνετή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης αλλά και των οικονομικών
συνεπειών που αυτή επέφερε επιβεβαιώνεται και με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας που αποπνέει πλέον η Ελλάδα ως χώρα. Τα πρωτόγνωρα χαμηλά επιτόκια σε ελληνικούς τίτλους και οι μεγάλες ξένες επενδύσεις, όπως αυτή της Microso*, της Volkswagen στην Αστυπάλαια και της P5zer στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ακλόνητες αποδείξεις ότι σταθήκαμε επάξια
στο ύψος των περιστάσεων.
Αλλά και προσφάτως, ο γαλλικός οίκος Dior επέλεξε την πρωτεύουσα και την Ακρόπολη για να φωτογραφήσει τα ρούχα υψηλής ραπτικής του Christian Dior. Ήταν μια στιγμή που η γαλλική – και παγκόσμια – μόδα βρισκόταν στον Ιερό Βράχο δημιουργώντας σε όλους ανεκτίμητες εικόνες μιας Ελλάδας που έβγαινε ξανά μπροστά! Η εκδήλωση του Ιουνίου έδωσε ξανά το σύνθημα μιας επανεκκίνησης, τη χρονιά που η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για ανεξαρτησία.
Συν τοις άλλοις η Ελλάδα απέκτησε «άρωμα Χόλιγουντ» με την υποδοχή των παραγωγών της χολιγουντιανής ταινίας «Barracuda», που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη από τη Millennium Media με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas. Πρόκειται για επένδυση άνω των 20 εκ. ευρώ, που θα φέρει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας.
Εάν κάτι οφείλει να προωθήσει η Ελλάδα μας, αυτό αδιαμφισβήτητα είναι η τουριστική προβολή της. Η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας είναι ο τουρισμός και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα συναρμόδια Υπουργεία έχουν επενδύσει στην τουριστική πλευρά της χώρας.
Έχει επενδύσει επίσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας , μέσω του οποίου έχουν απλοποιηθεί όλες οι διαδικασίες προς όφελος όλων των επενδύσεων. Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του Κράτους έχει κάνει εντυπωσιακό άλμα, με αποτέλεσμα η γραφειοκρατία να ανήκει πλέον στο παρελθόν και τη θέση της να έχει δώσει στην επιτάχυνση και ολοκλήρωση των σχετικών ενεργειών.
Η εξωστρεφής Ελλάδα του σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του χθες. Η χώρα μας αναβάθμισε τη θέση της στην Ευρώπη και στον κόσμο ανακτώντας την αξιοπιστία της. Γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν εγκλωβίστηκε στην σκιά της πανδημίας αλλά διαμόρφωσε και διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάκαμψη και την πρόοδο της Ελλάδας μέσα από την ανάδειξη της χώρας με κάθε δυνατό τρόπο.
Recent Posts