«Οι νέοι αποκτούν τον έλεγχο της σύνταξής τους»

 In Άρθρα

*του Ιάσονα Φωτήλα

 Οι νέοι επιτέλους έχουν λόγο στη σύνταξη τους αφού με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας η επικουρική σύνταξη αποκτά ανταποδοτικό χαρακτήρα. Για πρώτη φορά θεσμοθετείται ατομικός κουμπαράς και οι ασφαλισμένοι του νέου συστήματος επικουρικής ασφάλισης θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του «ατομικού τους κουμπαρά» μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους ή του κινητού τηλεφώνου, ώστε να ξέρουν ανά πάσα στιγμή ακριβώς ποιες είναι οι αποταμιεύσεις τους.

Στο κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας που επικρατεί για το μέλλον των συντάξεων των νέων εργαζομένων εμείς απαντάμε με καινοτόμες μεταρρυθμίσεις. Παρέχουμε τη δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο της σύνταξης τους. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει την χαμένη εμπιστοσύνη της νέας γενιάς απέναντι στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα βελτιώνοντας σημαντικά τις προοπτικές για το ύψος της επικουρικής σύνταξης που θα λάβει στο μέλλον.

Είναι γεγονός ότι το υφιστάμενο σύστημα ασφάλισης δεν είναι βιώσιμο ενώ αρκετοί είναι οι νέοι οι οποίοι στρέφονται στην «μαύρη» και αδήλωτη εργασία. Για τον λόγο αυτό με το σύστημα το ατομικού κουμπαρά δημιουργούμε αντικίνητρα για τη «μαύρη» εργασία, αφού πλέον οι εισφορές των σημερινών εργαζόμενων δεν θα χρηματοδοτούν τις συντάξεις άλλων παρά μόνο τις δικές τους.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προνοεί ώστε το συνταξιοδοτικό σύστημα να προσαρμοστεί στις δημογραφικές τάσεις, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την επάρκεια των συντάξεων, τη βιωσιμότητα και τη δημοσιονομική ισορροπία. Η ασφαλιστική  μεταρρύθμιση είναι υπέρ της νέας γενιάς και συνιστά ένα μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού του συνταξιοδοτικού μας συστήματος! Άλλο ένα σημαντικό βήμα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την εξέλιξη, την πρόοδο και την ανάπτυξη!

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας ΝΔ

Recent Posts