Ολομέλεια Τομέας Υγείας

 In Ομιλίες

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Μέλη του τομέα Υγείας,

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαϊου, μία ημερομηνία που θα αποτελέσει αφετηρία ανατροπών στο πολιτικό σκηνικό!

Γιατί η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι συντριπτική!

Στους δήμους και στις περιφέρειες αλλά και στην κάλπη της Ευρωβουλής, που αντικειμενικά έχει μετατραπεί σε κάλπη οργής κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του κ.Τσίπρα από τον ελληνικό λαό!

Και μπροστά στην επερχόμενη συντριβή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, μέχρι και σήμερα ακόμα στη βουλή, καταθέτοντας τροπολογίες, να ψηφίσει ποιες ρυθμίσεις; Αυτές που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 και μάλιστα κατά μεγάλο ποσοστό κολοβές όπως στον ΦΠΑ στην εστίαση, αφού ο καφές για τον συνταξιούχο που θα θέλει να τον πιει στο καφενείο ή τον νέο στην καφετέρια θα παραμείνει 24% και δεν θα επιστρέψει στο 13%!!!

Και μας λένε ότι δήθεν επανέφεραν την 13 σύνταξη οι υποκριτές, που μείωσαν και μισθούς και συντάξεις και τώρα επιστρέφουν ένα μικρό μέρος της επιδρομής με τη μορφή επιδόματος!

Και ακόμα και για τις 120 δόσεις οι ρυθμίσεις εξαιρούν μεγάλο μέρος των αγροτών, των επιχειρηματιών αλλά και αυτών που χρωστούν λίγες χιλιάδες ευρώ στην εφορία.

Και η πραγματικότητα είναι ότι τα χρέη των πολιτών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία έχουν εκτοξευθεί στα 140 δισεκατομμύρια, από 86 που ήταν επί ΝΔ! Αυτή είναι η πραγματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Και η υποκρισία τους φάνηκε όταν καταθέσαμε την τροπολογία για την μη μείωση του αφορολόγητου αλλα αρνούνται να την ψηφίσουν!

Τους αναγνωρίζω βεβαια το θράσος και την ικανότητα που έχουν στην διαστρέβλωση των θέσεών μας! φτάσανε στο σημείο να μιλάνε ότι δήθεν εμείς θέλουμε 7ημερη εργασία, ποιοι;

Αυτοί που νομοθετήσαν με τροπολογία του  κ.Τσακαλώτου και αποκάλυψε ο Γιάννης ο Βρούτσης στη Βουλή, την εργασία Κυριακές και αργίες στα Υπουργεία!

Και που εντείνανε το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, με την απαράδεκτη ανοχή στους Ρουβίκωνες και στους υποστηρικτές του Κουφοντίνα που έχουν κάνουν τις καταδρομικές επιθέσεις στα μαγαζιά και σε γραφεία κομμάτων θλιβερή καθημερινότητα!

Εμείς όμως στη Νέα Δημοκρατία, επειδή καταλαβαίνουμε την ανάγκη να υπάρξει συζήτηση για την Ευρώπη της επόμενης μέρας και τις κρίσιμες αποφάσεις που θα παρθούν και θα αφορούν τη χώρα μας, κάναμε μία πολύ απλή ερώτηση στην κυβέρνηση:

Είναι γνωστό ότι η ΝΔ στις ευρωεκλογές θα στηρίξει τον υποψήφιο του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού κόμματος που ανήκει, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – και που θα εκλεγεί όπως φαίνεται – τον κ.Βέμπερ.

Και το αποφασίσε η ΝΔ συνειδητά, γιατί είναι ο κ. Βέμπερ που έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία εκατομμύρια νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Και είναι αυτός που έχει δεσμευτεί να στηρίξει την πολιτική της ΝΔ και του Κυριάκου Μητοστάκη για μείωση των τεράστιων πρωτογενών πλεονασμάτων που επεβαλλε ο κ. Τσίπρας οδηγώντας την κοινωνία σε αδιέξοδο λόγω της υπερφορολόγησης!

Ακόμα όμως δεν έχουμε πάρει απάντηση ποιον πρόεδρο για την Ευρωπαϊκή Επίτροπή θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας!!!

Και δεν είναι απλό το θέμα. Θα πρόκειται για απίστευτη υποκλοπή ψήφου των Ελλήνων πολιτών να μην γνωρίζουν ποιον θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι κρίσιμος αυτός που θα αναλάβει την προεδρία της για τους λόγους που είπα παραπάνω!

Κι εδώ όμως η ανυπαρξία θέσης και η υποκρισία περισσεύει…

Και τέλος δεν μας λέει ακόμα ο κ. Τσίπρας τι θα είναι τελικά οι εκλογές; Δημοψήφισμα για την κυβέρνησή του όπως είπε παλαιότερα ή δημοσκόπηση όπως τα γύρισε προχθές στην τηλεόραση γιατί βλέπει την μεγάλη ήττα να έρχεται;

Φίλες και φίλοι,

Η προεκλογική εκστρατεία σημαδεύτηκε στον χώρο της υγείας καταρχάς από την άθλια επίθεση του κ.Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή μας του κ.Κυμπουρόπουλου. Και παρά την φωνή λαού ακόμα και σήμερα ο κ.Πολάκης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησαν συγγνώμη από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή μας, ένα κόσμημα ήθους και παράδειγμα προς μίμηση στον αγώνα ζωής που έχει κάνει και θα επιβραβευτεί από τους πολίτες.

Το δέυτερο περιστατικό που δείχνει ποια είναι πραγματικά είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας είναι το απίστευτο σόου των δήθεν εγκαινίων του νοσοκομείου Λευκάδας!

Γιατί καλά είναι να φτιάχνονται υποδομές αλλά όλοι γνωρίζουν ότι εκεί εγκαινίασαν μόνο το κτίριο, χωρίς να υπάρχει ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και μετέφεραν άρον άρον ασθενείς από το υπάρχον νοσοκομείο χρησιμοποιώντας γεννήτρια για τη λειτουργία οξυγόνου!

Και περίσεψαν τα ψέμματα και η προπαγάνδα από τον κ.Τ΄σιπρα που πάλι κατά το προσφιλές σπόρ του διαστρέβλωσε πλήρως τα λεγόμενα του κ.Μητσοτάκη: αυτό που είπε ο πρόεδρός μας και το λέμε και εμείς ως Τομέας Υγείας είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει η στενά κρατική υγεία. Μας ενδιαφέρει η ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες!

Γιατί εμέις δεν θέλουμε να φτιάξουμε φέουδα και συντεχνιακού χαρακτήρα κρατικές δομές. Είδατε τι έγινε στην Πρωτοβάθμια Υγεία με τις ΤΟΜΥ και την τραγική κατάληξη με την ανυπαρξία ουσιαστικής φροντίδας.

Και γνωρίζουμε συνολικά τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της υγείας: υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και επίθεση στον ιδιωτικό τομέα με υπερφορολόγηση!

Είμαστε όμως πια στη Νέα Δημοκρατία έτοιμοι. Έχουμε πρόγραμμα που υπάρξε καρπός συνεχούς διαβούλευσης και διαρκούς εμπλουτισμού του με τα μέλη του Τομέα Υγείας της μεγάλης φιλελεύθερης και δημοκρατικής παράταξής μας αλλά και αποτέλεσμα συνεχών συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς στην Υγεία!

Και συνάντησε τη μεγάλη αποδοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις που κάναμε σε όλη την Ελλάδα!

Που είναι αποτέλεσμα των περιοδειών μας με τον Τομεάρχη Υγείας της παράταξης Βασίλη Οικονόμου και τα κατά τόπους στελέχη μας ανά τη χώρα στις μονάδες υγείας τα τελευταία δύο χρόνια!

Που είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας του Τομέα Υγείας με την Γραμματεία Προγράμματος του κόμματός μας!

Ένα πρόγραμμά μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό και κοστολογημένο! Βασισμένο στις αρχές της πρόληψης, της λογοδοσίας γι’ αυτούς που θα ασκήσουν εξουσία, και που θα δίνει προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν άμεσα ανάγκη να εξεταστούν και να θεραπευτούν!

Με άμεσες δράσεις στις βασικές παθήσεις του πληθυσμού: τον καρκίνο, τον διαβήτη, τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά επεισόδια αλλά και την άνοια!

Με άμεση στοχευμένη κάλυψη των κενών στο ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και στο ΕΚΑΒ αλλά και με ειδική φροντίδα ώστε να μη μείνουν χωρίς ιατρική φροντίδα τα νησιά και οι ορεινές περιοχές!

Και με συνεργασία δημόσιου και ιδωτικού τομέα, με αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών δομών ώστε πιο γρήγορα και ποιοτικά να υπάρχει κάλυψη των αναγκών υγείας!

Και είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με την ψήφο του ελληνικού λαού και με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Φίλες και φίλοι,

Εντείνουμε τον αγώνα και ως Τομέας Υγείας της Νέας Δημοκρατίας για τη μεγάλη νίκη στις 26 Μαΐου!

Στις 26 Μαΐου στέλνουμε το πρώτο ηχηρό μήνυμα στην καταστροφική κυβέρνηση του κ.Τσίπρα που εξόντωσε τους πολίτες, έκανε το ψέμα επάγγελμα και έφερε τον διχασμό!

Στέλνουμε μήνυμα για μια Ευρώπη δημοκρατική και κοινωνική ενάντια στον λαϊκισμό και στους εξτρεμισμούς, αριστερούς και δεξιούς!

Σας ευχαριστώ.

Recent Posts