“Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας στον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κων/ίνο Παπαθανασίου”

 In Δελτία Τύπου

« Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κων/ίνο Παπαθανασίου»

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κων/ίνο Παπαθανασίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζήτησαν για το κατάστημα κράτησης της Πάτρας «Άγιος Στέφανος» και την εξέλιξη των εργασιών που σχετίζονται με την ενεργειακή του αναβάθμιση.

Ο εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του σωφρονιστικού καταστήματος έχει ήδη δρομολογηθεί και αναμένεται να αποπερατωθεί σύντομα. Οι εργασίες όπως έχει ήδη ενημερώσει ο βουλευτής ότι τρέχουν είναι οι αποπερατώσεις του κτιρίου της εξωτερικής φρουράς, στις όψεις, σοβάδες, χρωματισμού, στον περιβάλλοντα χώρο πεζοδρόμια, εξωτερικές επιστρώσεις δαπέδων, καθαίρεση τοίχων περίφραξης, κατασκευή νέας περίφραξης, θύρες πρόσβασης, πλήρης ανακατασκευή μαγειρείων και αρτοποιείου, κατασκευή νέας σκοπιάς αλλά και ανακατασκευή έξι παλαιών σκοπιών. Επίσης θα πραγματοποιηθεί ανέγερση νέας σκοπιάς ανθεκτικής σε βολές πυροβόλων όπλων που θα τοποθετηθεί στο δώμα του κτιρίου της κεντρικής εισόδου της φυλακής, με παράλληλη καθαίρεση της παλαιάς σκοπιάς.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και ο Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κων/ίνος Παπαθανασίου συμφώνησαν για την σπουδαιότητα αυτών των έργων ενώ συζήτησαν και το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης των φυλακών μέσα από το πρόγραμμα Εξοικονομώ των δημοσίων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Μάλιστα ο κ. Παπαθανασίου ενημέρωσε τον βουλευτή ότι υπάρχει σχετικό κονδύλι το οποίο έχει προβλεφθεί για όλες τις φυλακές, όπως και για την Πάτρα.

Ο Ιάσονας Φωτήλας και ο κ. Κων/ίνος Παπαθανασίου επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία τους ενώ συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή στενή επαφή για θέματα που έχουν ως επίκεντρο την Αχαΐα και άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Παπαθανασίου.

Recent Posts