Ο Ιάσονας Φωτήλας για το μείζον θέμα του Ανατολικού Πάρκου στον Ριγανόκαμπο Πάτρας

 In Δελτία Τύπου
O Ιάσονας Φωτήλας πραγματοποίησε συνάντηση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους τοπικούς φορείς και συλλόγους για το θέμα της δημιουργίας του Ανατολικού Πάρκου στον Ριγανόκαμπο. Ο βουλευτής με απώτερο στόχο την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των Πατρινών, εκείνο της διαμόρφωσης του Ανατολικού Πάρκου στον χώρο που πρώην σκουπιδότοπου, ενημερώθηκε μέσω σχετικού υπομνήματος για το σύνολο των ενεργειών που έχουν προηγηθεί στο θέμα της διεκδίκησης του χώρου.
Μέσα από έναν εκτενή διάλογο με τους κ. Νίκη Χαϊδοπούλου, κ. Νικολίτσα Αλεξοπούλου και κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο αναφέρθηκαν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ριγανόκαμπου και στην ανάγκη παραχώρησης της χρήσης του χώρου από το ελληνικό δημόσιο. Ο βουλευτής τόνισε την σπουδαιότητα της διεκδίκησης και της αντίστοιχης αξιοποίησης του πάρκου προς όφελος όλων.
Στο πλαίσιο του σχετικού διαλόγου ανέπτυξαν το προβλεπόμενο σχέδιο δράσης αναφορικά με την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά ενώ αναφέρθηκαν και στη θέση του Πανεπιστημίου Πατρών ως άμεσα εμπλεκομένου και εν μέρει δικαιούχου ορισμένου τμήματος του Ριγανόκαμπου.
Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε για την προώθηση του θέματος με αντίστοιχη παραπομπή του στο αρμόδιο υπουργείο. Συνιστά πρωταρχικό μέλημά του η ανάληψη πρωτοβουλιών και η προώθηση αιτημάτων που αφορούν την Αχαΐα με στόχο το συμφέρον και το καλό του νομού και ειδικότερα της πόλης της Πάτρας.
Ο Ιάσονας Φωτήλας, μετά την ανωτέρω συνάντηση, συμφώνησε με τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία προς επίλυση του θέματος.
Recent Posts