«Ο φετινός προϋπολογισμός σηματοδοτεί την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας»

 In Άρθρα

*του Ιάσονα Φωτήλα

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας φαίνεται πλέον ξεκάθαρα από τη ραγδαία ανάπτυξη, την αύξηση των επενδύσεων και των επιχειρήσεων, την εκτίναξη των εξαγωγών και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Μέχρι σήμερα στηρίξαμε το σύνολο της κοινωνίας, σταθήκαμε αρωγοί σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, απορροφώντας όλους τους οικονομικούς κραδασμούς και επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά έναντι όλων των προκλήσεων. Το ίδιο ακριβώς θα κάνουμε και με τον φετινό προϋπολογισμό.

Με μια δέσμη μέτρων τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως και επαρκώς στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι νομοθετούμε με γνώμονα το συμφέρον του συνόλου των πολιτών. Η απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης έως το τέλος του 2022 αλλά και η διατήρηση της μείωσης των τριών ποσοστιαίων μονάδων των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα, η μείωση του ποσοστού επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών ανάλογα με την πτώση των ακαθάριστων εσόδων της επιχείρησης είναι ορισμένα μόνο από αυτά τα μέτρα. Προβλέψαμε επίσης την επέκταση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» το οποίο αφορά την επιδότηση δόσεων δανείων φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από την πανδημία όπως και την επέκταση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως το τέλος του 2021.

Επεκτείναμε το πρόγραμμα 100.000 νέων θέσεων εργασίας για άλλες 50.000 θέσεις ενώ για τις επιχειρήσεις μεριμνήσαμε ώστε να ωφελούνται από το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ 2, από τη μειωμένη προκαταβολή φόρου εισοδήματος, από την εκταμίευση των υπολειπόμενων ποσών, από τις επιχορηγήσεις των προγραμμάτων στήριξης των κλάδων της εστίασης, του τουρισμού, των γυμναστηρίων και από το εγγυοδοτικό πρόγραμμα πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Η υπερφορολόγηση, και η φορολογική αφαίμαξη των ελεύθερων επαγγελματιών και του συνόλου των επιχειρήσεων ανήκει στο παρελθόν και στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, μείωσε τους φόρους στις επιχειρήσεις και στην εργασία. Κατήργησε τον φόρο στις γονικές παροχές και στις δωρεές για συγγενείς πρώτου βαθμού.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενίσχυσε το πραγματικό εισόδημα των πολιτών, ως αποτέλεσμα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, της αναστολής εισφοράς αλληλεγγύης, της μείωσης φορολογίας εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα όπως και της μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Και αυτός ο προϋπολογισμός εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης μιας ισόρροπης οικονομικής πολιτικής με στόχο την διαρκή ανάπτυξη της οικονομίας μας. Και αυτή την χρονιά συμβάλλουμε στην άμεση επιστροφή της Ελλάδας σε υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας ΝΔ.

Recent Posts