« Σε απελπιστική θέση ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση δυσπιστίας κατά του κ.Σταϊκούρα»

 In Δελτία Τύπου
        «Η αξιωματική ανατιπολίτευση βρίσκεται σε απελπιστική θέση και προσπαθεί να λύσει δια της πρότασης δυσπιστίας τα δικά της μεγάλα εσωκομματικά ζητήματα!» επισήμανε κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της βουλής στη συζήτηση της πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών κ.Σταϊκούρα ο κ. Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της
Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Φωτήλας επισήμανε ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας έχει επιδείξει
σημαντικές επιτυχίες στην οικονομία όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στην εστίαση και των φόρων σε πολίτες και επιχειρήσεις, όπως και στην αύξηση του επιδόματος θέρμανσης.
Και είναι απίστευτα υποκριτικές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν για την προστασία των δανειοληπτών, όταν και χιλιάδες πλειστηριασμούς έκανε και στους πρώην συντρόφους του έστειλε τα ΜΑΤ!
Ο κ.Φωτήλας ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι το νομοσχέδιο για το πτωχευτικό δίκαιο του Υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δίνει μία πολύ σημαντική δεύτερη ευκαιρία στους πολίτες και στις επιχειρήσεις ρυθμίζοντας το σύνολο των χρεών τους και διατηρώντας υπό όρους την α΄ κατοικία τους. Ή άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευησης στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι και υποκριτική και επί της ουσίας
δεν δίνει καμία λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Η Νέα Δημοκρατία κάνει εκείνες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που κάνουν την Ελλάδα δυνατή και δίκαιη για τους πολίτες της.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας:
hps://www.youtube.com/watch?v=hAvmgd2ex1M&feature=youtu.be
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:
ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ,
  • Βρίσκεστε πραγματικά σε απελπιστική θέση – θα έλεγα σε κατάσταση αποσύνθεσης. Και προσπαθείτε με κάθε μέσο, όπως «ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του» να διασωθείτε, να αλλάξετε την ατζέντα, να λύσετε τα εσωτερικά σας ζητήματα.
    Και τελικά το μόνο που καταφέρνετε είναι να γελοιοποιείστε περαιτέρω!
    Καταθέσατε πρόταση δυσπιστίας σε μια χρονική στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, όπως αυτές της πανδημίας και της τουρκικής προκλητικότητας. Και την καταθέσατε με αμιγώς μικροκομματικούς σκοπούς αδιαφορώντας για τις πραγματικές
    ανάγκες της χώρας, επιδεικνύοντας πλήρη ανευθυνότητα!!
    Καταθέσατε δε πρόταση μομφής σε έναν από τους πιο πετυχημένους Υπουργούς της κυβέρνησης. Που έχει να επιδείξει ένα μεγάλο παλμαρέ επιτυχιών μέσα σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται σε αυτή τη θέση και εν μέσω της πανδημίας – με ό,τι αυτή συνεπάγεται σε οικονομικό επίπεδο.
    Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές τις επιτυχίες:
    – Μείωση του ΕΝΦΙΑ
    Θυμάστε αυτού «του άδικου νόμου που δεν μειώνεται, αλλά καταργείται την επόμενη μέρα που θα έρθουμε στην εξουσία», έλεγε ο κ. Τσίπρας. Και ήρθε και έμεινε περίπου πέντε χρόνια και όχι μόνο δεν τον μείωσε, αλλά σε πλείστες των περιπτώσεων τον αύξησε. Αυτόν τον ΕΝΦΙΑ ήρθε η κυβέρνηση του ΚΜ και με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και
    τον μείωσε.
    – Μείωση του ΦΠΑ
    Θυμάστε αυτού του άμεσου φόρου που πλήττει κυρίως τους πιο αδύναμους και που εσείς τον βρήκατε στο 13% και τον φτάσατε στο 24% παντού!! Ε, ο κ. Σταϊκούρας και η κυβέρνηση του ΚΜ τον ξαναμείωσαν.
    – Μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις 24% αλλά και στα φυσικά πρόσωπα Θυμάστε τη φορολογία που εσείς είχατε «φτάσει στο Θεό» και εσείς οι ίδιοι ομολογήσατε σ’ αυτή την αίθουσα ότι εξοντώσατε τη μεσαία τάξη. Ε, η κυβέρνηση του ΚΜ με Υπουργό Οικονομικών τον κ. Σταϊκούρα μείωσε τη φορολογία σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, δίνοντας ανάσα στη μεσαία τάξη. Περαιτέρω ανάσες έδωσε με τη μείωση των ασφαλιστικών
    εισφορών.
    – Διπλασίασε το επίδομα θέρμανσης
    Θυμάστε τα μαγκάλια που καίγονταν ο κόσμος; Στηρίξατε την προεκλογική σας καμπάνια στα μαγκάλια. Και τι κάνατε μόλις ήρθατε στην εξουσία; Μειώσατε το επίδομα θέρμανσης. Πόσο το μειώσατε; 75%! Δύο φορές από 50% τη φορά. Αυτό το επίδομα θέρμανσης η
  • κυβέρνηση του ΚΜ με Υπουργό Οικονομικών τον κ. Σταϊκούρα το διπλασίασε και παράλληλα διεύρυνε τις κατηγορίες των δικαιούχων.
    – Η κυβέρνηση του ΚΜ και ο Χρήστος Σταϊκούρας ως Υπουργός Οικονομικών κατάφεραν σήμερα η χώρα να δανείζεται με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο. Να μας δίνουν όλοι -θεσμοί και εταίροι – τα εύσημα για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας και αυτό να απεικονίζεται σε όλους τους δείκτες, στις αγορές, στους πιστωτές, στα επιτόκια. Στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι επιχειρήσεις στην ελληνική κυβέρνηση και στην ελληνική οικονομία και έρχονται στη χώρα μας να επενδύσουν. Είστε η κυβέρνηση που 4,5 χρόνια δεν έφερε ούτε μια μεγάλη επένδυση στη χώρα. Μόνο κλείσατε ή υπονομεύσατε τις όποιες επενδύσεις.
    Πάμε τώρα στο νομοσχέδιο.
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης,
    Ξεχνάτε ένα βασικό πράγμα. ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ και ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΤΕ. Και αυτά που νομοθετήσατε δεν αμφισβητούνται. Scripta manent. Οι νόμοι υπάρχουν και δεν αμφισβητούνται.
    Και ποια είναι η κυβέρνηση που με το δικό της νόμο έβαλε τέλος στην προστασία της α’ κατοικίας; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ν. 4592/2019. Τελεία και παύλα.
    Και ποια είναι η κυβέρνηση που καθιέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 26.000 επί των ημερών σας. Τελεία και παύλα.
    Και ποιος είναι ο Υπουργός που δήλωνε υπερήφανος γι’ αυτό; Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος!
    Εσείς κ. Τσακαλώτε και η κυβέρνησή σας δεν περάσατε τροπολογία ώστε να σύρετε τον κ. Λαφαζάνη και τους υπόλοιπους πρώην συντρόφους σας στη ΓΑΔΑ;
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ,
    Εσείς μπορεί να τα έχετε ξεχάσει.
    Όμως, ο ελληνικός λαός τα θυμάται όλα. Και σας έχει κατατάξει. Και αυτό φαίνεται όχι μόνο από το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα.
    Ο ελληνικός λαός θα σας θυμάται ως την κυβέρνηση που έταξε τα πάντα στους πάντες (κατάργηση μνημονίων, νταούλια, ζουρνάδες, λεφτά που θα μας κυνηγούσαν να μας τα δώσουν και εμείς δε θα τα παίρναμε, σεισάχθεια, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κίνημα δεν πληρώνω) για να καταλήξετε στο τέλος να υποθηκεύσετε μέχρι και τα μνημεία της χώρας για τα επόμενα 100 χρόνια!! Αυτοί είστε!!
    Κι έρχεται ένας νόμος που δίνει πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους την έχουν ανάγκη.
  • Ένας νόμος που λέει πως αυτός που χρωστάει πολύ περισσότερα από αυτά που έχει ΔΕΝ θα είναι δέσμιος μια ζωή, αλλά θα του δοθεί η ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή, μηδενίζοντας τα χρέη του.
    Και αυτός που αδυνατεί να κρατήσει την ιδιοκτησία της κατοικίας του να έχει το δικαίωμα της στέγασης σε αυτή. Και εάν δεν έχει τη δυνατότητα, το κράτος να του πληρώνει τα ενοίκια για τα επόμενα χρόνια, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ορθοποδήσει και ει δυνατόν να αποκτήσει εκ νέου – εάν το επιθυμεί – την ιδιοκτησία της κατοικίας του.
    Και εσείς λέτε ΟΧΙ! Όλοι σας!
    Και στους δύο: ο πρώτος να χάσει την περιουσία του και να συνεχίσει να χρωστάει εσαεί και ο δεύτερος να χάσει την κατοικία του αλλά και το δικαίωμα στέγασης σε αυτή!
    Γιατί αυτό θα συμβεί εάν παραμείνει η κείμενη νομοθεσία που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός εάν επαναφέρετε στο διάλογο όρους όπως «σεισάχθεια», «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» – και όλα αυτά τα λαϊκίστικα. Όμως, αυτά κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα είπατε πριν κυβερνήσετε και μετά τα ξεχάσατε. Δεν μπορείτε
    συνεπώς να τα ξαναπείτε.
    Αυτά τώρα μπορεί να τα λέει ο κ. Βελόπουλος που ξέρει ότι δε θα κυβερνήσει ποτέ, ο κ. Κουτσούμπας που ξέρει ότι δε θα κυβερνήσει ποτέ, ή άντε η κ. Γεννηματά που και αυτή ξέρει ότι δε θα κυβερνήσει ποτέ. Αν και από αυτή περίμενα μια πιο σοβαρή πολιτική στάση μιας και εκπροσωπεί ένα κόμμα που έχει ασκήσει εξουσία επί σειρά ετών, που έχει προσφέρει
    στην μεταπολιτευτική Ελλάδα και που στην πιο δύσκολη περίοδο πήρε θέση για τα πράγματα και «έβαλε πλάτη». Δυστυχώς, η κ. Γεννηματά διάλεξε τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού.
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης,
    Δεν σας ακολουθούμε στον πολιτικό σας κατήφορο. Θα μείνουμε πιστοί σ’ αυτά που υποσχεθήκαμε και για τα οποία ο λαός μας εμπιστεύτηκε. Γυρίζουμε σελίδα. Χτίζουμε την Ελλάδα του 21ου αιώνα ώστε το τέλος αυτής της πανδημίας να μας βρει έτοιμους και πιο δυνατούς.
    Σας ευχαριστώ.
Recent Posts