«Στη νέα Ελλάδα της αλήθειας και της προκοπής δεν χωράει ο λαϊκισμός και το ψέμα του κ. Τσίπρα»

 In Δελτία Τύπου

Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος ήρθε να δώσει λύσεις σε παθογένειες δεκαετιών επισήμανε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Φωτήλας ανέφερε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που βελτιώνουν τη λειτουργία της κυβέρνησης, που δίνουν τη δυνατότητα στον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί την τήρηση των στόχων και δράσεων που τίθενται στο κάθε Υπουργείο, που θα περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Επίσης, τόνισε ότι οι αντιπολιτευτικές ομιλίες του πρώην Πρωθυπουργού ήταν «άλλο ένα παραλήρημα μίσους και λαϊκισμού», όπου προέβη σε φτηνές κατηγορίες και αναφορές απέναντι σε καταξιωμένους ανθρώπους. Αλλά ήταν αναμενόμενη αυτή η τακτική του ψέματος και του λαϊκισμού αφού με αυτή πορεύτηκε μέχρι σήμερα. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν «ανταμείβει» πλέον αυτή την τακτική και στην Ελλάδα πλέον της αλήθειας και της προκοπής δε χωράνε τέτοιες συμπεριφορές.

 

Μπορείτε να δείτε το βίντεο της ομιλίας:

https://www.youtube.com/watch?v=liXxXG9oRTE&feature=youtu.be

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα συζητάμε ένα νομοσχέδιο που έρχεται να δώσει λύσεις σε παθογένειες δεκαετιών. Ένα νομοσχέδιο που περιέχει διατάξεις που βελτιώνουν τη λειτουργία της κυβέρνησης, με Υπουργικό Συμβούλιο που θα διαμορφώνει συλλογικά τους στόχους της πολιτικής και θα επιμερίζει στα Υπουργεία τις αναγκαίες δράσεις υλοποίησης.

Διατάξεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί την τήρηση των στόχων και των δράσεων που τίθενται στο κάθε Υπουργείο και να παρεμβαίνει μόνο όταν θα καθυστερούν τα χρονοδιαγράμματα των αποφάσεων.

Διατάξεις, όπως αυτή της θέσπισης υπηρεσιακού γενικού γραμματέα που θα τοποθετείται μέσω ΑΣΕΠ, ουσιαστικά, – όχι όπως γινόταν για τα μάτια του κόσμου με το Μητρώο Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – και θα είναι διαφορετικός από τον πολιτικό γενικό γραμματέα, ώστε κατά αυτό τον τρόπο να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η γραφειοκρατία και η διαφθορά.

Τέλος, περιέχει διατάξεις, όπως αυτή για τη δημιουργία νέας Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κάτω από την οποία ενοποιούνται και τα έξι Σώματα Ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικότερα η διαφθορά. Μιας πραγματικά Ανεξάρτητης Αρχής που θα λογοδοτεί στη Βουλή.

Όμως, θέλω να σταθώ και να αναφερθώ στη χθεσινή ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού.

Χθες, αλλά και σήμερα, ακούσαμε τον κ. Τσίπρα που προέβη σε άλλο ένα παραλήρημα μίσους και λαϊκισμού, μιλώντας για την εποχή της δικτατορίας, για το παρακράτος της Δεξιάς, για τον Μπολσονάρο της Βραζιλίας και τον Όρμπαν της Ουγγαρίας. Ξέχασε, βέβαια, να αναφέρει τη Βενεζουέλα. Προφανώς, γιατί κατ’ αυτόν στη Βενεζουέλα έχουν δημοκρατία. Έτσι αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία ο κ. Τσίπρας, σαν αυτή της Βενεζουέλας.

Ακούσαμε, λοιπόν, τον κ. Τσίπρα χθες αλλά και στη σημερινή του τοποθέτηση, όπου προέβη σε φτηνές κατηγορίες και αναφορές απέναντι σε καταξιωμένους ανθρώπους. Είπε «δεν μέμφομαι τις νόμιμες αμοιβές του κ. Γεραπετρίτη», αλλά τις έφερε και τις κατέθεσε.

Αλήθεια, αφού δεν τις μέμφεται, γιατί μας κατέθεσε τις απολαβές του κ. Γεραπετρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής; Δηλαδή, εάν εμέμφετο τις αμοιβές του κ. Γεραπετρίτη, τι θα έφερνε στη Βουλή; Όποιος, λοιπόν, χθες άκουσε τον κ. Τσίπρα, σίγουρα αναρωτήθηκε, μα γιατί το κάνει αυτό; Γιατί επιμένει σε αυτήν την πολιτική της πόλωσης και του διχασμού; Γιατί δεν αντιλήφθηκε το σαφέστατο μήνυμα που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου, όταν καταψήφισε αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική και είπε ναι στην Ελλάδα όλων των Ελλήνων;

Η απάντηση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι απλή.

Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο. Δεν ξέρει να πολιτεύεται διαφορετικά. Ο μόνος τρόπος που γνωρίζει και με τον οποίο πορεύτηκε μέχρι σήμερα είναι αυτός του ψέματος και του λαϊκισμού. Έτσι μεγάλωσε. Έτσι έμαθε την πολιτική. Και είναι προφανές ότι βρίσκεται σε πλήρη πανικό.

Και ξέρετε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί βρίσκεται σε πλήρη πανικό ο κ. Τσίπρας; Γιατί βλέπει και αυτός, όπως όλοι οι Έλληνες, ότι η Ελλάδα αλλάζει, προχωράει μπροστά. Γίνεται μια κανονική χώρα, όπου κυρίαρχη θέση θα έχει η πρόοδος και η ανάπτυξη. Και όλα αυτά ο ελληνικός λαός τα βλέπει, τα αντιλαμβάνεται να παίρνουν σάρκα και οστά από τις πρώτες κιόλας μέρες της διακυβέρνησης της χώρας.

Και ο κ. Τσίπρας τρέμει στην ιδέα μιας Ελλάδας όπου οι φόροι θα είναι χαμηλοί και το χρήμα δεν θα συσσωρεύεται στα δημόσια ταμεία, αλλά θα επιστρέφει στην αγορά.

Τρέμει στην ιδέα μιας Ελλάδας, όπου το «επιχειρείν» δεν θα είναι κολάσιμο αδίκημα, αλλά θα είναι εργαλείο προόδου και ανάπτυξης.

Μιας Ελλάδας που οι ανεξάρτητες αρχές θα είναι πραγματικά ανεξάρτητες αρχές.

Μιας Ελλάδας φιλικής προς όλες τις επενδύσεις – μικρές, μεγάλες, μεσαίες, ξένες, εγχώριες.

Μιας Ελλάδας που ο κανόνας θα είναι η εργασία και η εξαίρεση θα είναι το επίδομα.

Ο κ. Τσίπρας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τρέμει στην ιδέα ενός κράτους που θα ενδιαφέρεται να κάνει τους φτωχούς μεσαίους και όχι τους μεσαίους φτωχούς.

Μιας Ελλάδας που οι πολίτες πλέον γνωρίζουν ότι η πραγματική προκοπή έρχεται μόνο με όραμα, σχέδιο και σκληρή δουλειά, όχι με επιδόματα και ψέματα.

Ο κ. Τσίπρας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τέλος, τρέμει στην ιδέα μιας Ελλάδας που η αριστεία δεν θα είναι ρετσινιά και τη σημαία στις παρελάσεις δεν θα την παίρνει ο τυχερότερος, αλλά θα την παίρνει ο καλύτερος.

Διότι αυτή είναι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Ελλάδα του αύριο και από τις 7 Ιουλίου αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.

Και ο κ. Τσίπρας δικαιολογημένα βρίσκεται σε πανικό, γιατί γνωρίζει ότι σε αυτή την Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για αυτόν, ούτε για τους όμοιούς του.

Για να είμαστε ειλικρινείς – και κλείνω με αυτό – εάν σήμερα η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είμαστε σε θέση να «χτίσουμε» αυτή την Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε, σε αυτό βοήθησε και ο κ. Τσίπρας.

Διότι κατάφερε με τα πεπραγμένα να αποδομήσει από τη συνείδηση και του τελευταίου Έλληνα πολίτη αυτό το δήθεν πλεονέκτημα αυτής της δήθεν αριστεράς.

Σας ευχαριστούμε, κύριε Τσίπρα. Σας ευχαριστούμε, αλλά πλέον δεν έχετε κάτι άλλο να προσφέρετε στη χώρα.

Στην Ελλάδα της αλήθειας και της προκοπής δεν χωράτε, κύριε Τσίπρα.

Καλό σας βράδυ!

Recent Posts