Στο προσφυγικό/ μεταναστευτικό η Ελλάδα ακολουθεί το διεθνές δίκαιο

 In Συνεντεύξεις

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Απευθείας» με τους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο, το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου.

  • Τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται σε κρίσιμη φάση. Η κυβέρνηση της ΝΔ δια του νέου Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Δένδια, έχει καταστήσει σαφές ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις όπως αυτές που ήδη αποφασίστηκαν από την Ε.Ε.
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να παρέχεται φροντίδα σε όσους πρόσφυγες έχουν πραγματικά ανάγκη σύμφωνα με όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Είναι αδύνατον όμως ένα μικρό κράτος όπως η Ελλάδα να καλύψει αδιακρίτως στο σύνολο των μεταναστών τις ανάγκες περίθαλψης και μάλιστα δωρεάν σε όλους όσοι έρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. και χωρίς μάλιστα να υπάρχει επαρκής ταυτοποίηση του προσώπου. Γι’ αυτό και ανακλήθηκε η επίμαχη εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε μάλιστα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μία εβδομάδα πριν τις εκλογές!
  • Είναι υποκρισία να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για ανθρωπισμό στο μεταναστευτικό/ προσφυγικό, όταν οι συνθήκες διαβίωσης στα hot spot στη Μόρια της Λέσβου και στα άλλα νησιά του Αιγαίου που έφτιαξε είναι απαράδεκτες.
  • Είναι θετικό γεγονός ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κατέβασε το σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρήθηκε γλώσσα και εθνικότητα στη γείτονα χώρα.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Recent Posts