Συνέντευξη Ιάσονα Φωτήλα στον Κωνσταντίνο Μάγνη στην Εφημερίδα «Πελοπόννησο»

 In Δελτία Τύπου
  • Σας στοίχισε μισό μισθό δύο μηνών ο ιός. Εμείς, πόσα θα χάσουμε;

Η δική μου απώλεια Κωνσταντίνε – όπως και όλων των Βουλευτών – του μισού της βουλευτικής μας αποζημίωσης έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα. Σε αντίθεση με την απώλεια των εσόδων εκατομμυρίων συμπολιτών μας για τους οποίους δεν έχει συμβολικό αλλά πραγματικό χαρακτήρα, γιατί γι’ αυτούς τίθεται ζήτημα επιβίωσης.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση – και αυτό κάνει – κατά τη διάρκεια της κρίσης να στηρίζει εργαζόμενους και εργοδότες, αλλά και μετά απ’ αυτή η χώρα και η οικονομία να στέκονται στα πόδια τους και να συνεχίσουν την πορεία της ανάπτυξης που ξεκίνησε την 7η Ιουλίου.

 

  • Τηρείτε το Μένουμε Σπίτι απαρέγκλιτα; Έχετε και σκύλο, νομίζω…

Ο «Σουρσούρης» είναι μέλος της οικογένειας Φωτήλα. Ως εκ τούτου ίσως θα μπορούσε να συνεισφέρει στον οικογενειακό κορβανά, νοικιάζοντάς τον για βόλτες στους συμπολίτες που δεν έχουν σκύλο τώρα με τα περιοριστικά μέτρα (γέλια)…..Έτσι θα ρεφάριζα ίσως και την απώλεια των μισθών!!! (γέλια)

Να σου πω δε Κων/νε ότι ο Σουρσούρης είναι ένα απολύτως αξιόπιστο εργαλείο για την παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων!!! Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει άνθρωπος στην πολυκατοικία χωρίς να τον «χαιρετίσει» ο Σουρσούρης! Ε, την περίοδο των περιοριστικών μέτρων ο Σουρσούρης είναι άκρως σιωπηλός που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας τηρούν τα μέτρα!!

Πέρα από τα αστεία τηρώ κι εγώ ευλαβικά τα μέτρα όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και αυτό το δείχνουν τα νούμερα των νοσούντων συγκριτικά με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Αν υπάρχει μια χώρα που διεκδικεί τα «εύσημα» σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτή η επιτυχία οφείλεται αφενός στη κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό που πήρε πολύ νωρίς πολύ σκληρά και πρωτοφανή μέτρα, αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος και αφετέρου στους Έλληνες πολίτες που αντελήφθησαν νωρίς την κρισιμότητα της κατάστασης και έμειναν σπίτι.

Όσο για μένα αρκεί κάποιος να με δει Κωνσταντίνε. Δεν ανήκω βέβαια στις ευπαθείς ομάδες όμως πλέον ανήκω σίγουρα στις ευτραφείς ομάδες !!

 

  • Τι σας περιμένει ως κυβερνητικούς βουλευτές εφεξής; Σύσσωμη η κοινωνία θα σας πολιορκεί, αν δεν το κάνει ήδη.

Να σου εξομολογηθώ ότι παρότι βρισκόμαστε σε περίοδο υπολειτουργίας στο σπίτι τα τηλέφωνα χτυπούν ακατάπαυστα και ο υπολογιστής είναι ανοιχτός συνεχώς για επικοινωνία!

Είναι φυσικό βέβαια αφού υπάρχουν εκκλήσεις για βοήθεια από τους συμπολίτες μου για τις ανάγκες του συστήματος υγείας.

Φαντάσου τι έχει να γίνει όταν βγούμε με το καλό από την πανδημία και τους περιορισμούς, που οι συμπολίτες μας θα ζητήσουν βοήθεια για την επανεκκίνηση στις δουλειές τους… Θα είμαστε και για τα πολύ δύσκολα εδώ.

 

  • Κάνει καλό στο πολιτικό σύστημα ή όχι το γεγονός ότι ένας λοιμωξιολόγος φάνηκε στα μάτια των πολιτών ως η κατ’ εξοχήν αξιόπιστη δύναμη;

Όπως λέει και ο σοφός (όχι πάντα) λαός «Έκαστος στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες»

Τι πιο φυσιολογικό μια κρίση που δεν είναι πολιτική αλλά «ειδική» και σίγουρα μοναδική, να την χειρίζεται ακόμα και επικοινωνιακά ένας ειδικός-τεχνοκράτης.

Κι αυτή ήταν μια απόφαση του Πρωθυπουργού σε θέσεις που απαιτούν ειδικές γνώσεις να μπαίνουν ειδικοί-τεχνοκράτες και όχι πολιτικοί.

Είμαι ευτυχής και υπερήφανος και γι’ αυτή την απόφαση του Πρωθυπουργού!! Πόσο μάλλον που ο συγκεκριμένος τεχνοκράτης αποδείχτηκε «λίρα εκατό»!!!

 

  • Κάτι ακούμε για ενδεχόμενες εκλογές, προσεχώς. Θα συμφωνούσατε;

(σ. σ εκνευρισμένος) Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν!

Είναι επιεικώς αναίσθητοι όσοι διακινούν τέτοια σενάρια. Οι συμπολίτες μας αγωνιούν για την επόμενη μέρα για το πως θα καταφέρουν να επιβιώσουν και εμείς θα σκεφτόμαστε μικροκομματικά;

Αν είναι δυνατόν…

 

  • Πώς θα κάνετε Πάσχα; (Την αλήθεια!)

(σ.σ Γελώντας) Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Χαρδαλιά κάθε απόγευμα, οι όποιες σκέψεις για κάτι διαφορετικό πάνε περίπατο…

Στα σοβαρά τώρα, η επιλογή μένουμε σπίτι με την οικογένεια είναι κάτι παραπάνω από μονόδρομος!!! Αυτό το διάστημα ας χαρούμε τις οικογένειες μας τώρα που έχουμε άπλετο χρόνο και τις Άγιες μέρες του Πάσχα ας διασκεδάσουμε, ας γλεντήσουμε, ας αισθανθούμε την Αγιότητα των ημερών, αλλά ας το κάνουμε μένοντας σπίτι!

 

  • Τι βαθμό θα βάζατε στην Περιφέρεια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση τοπικά και τι στη Δημοτική Αρχή της Πάτρας;

Τι να πρωτοκάνουν κι αυτοί; Κλήθηκαν να υλοποιήσουν κατευθύνσεις – οδηγίες ενός γεγονότος που ξεπερνά ακόμα και κράτη. Είναι θετικό ότι λειτουργούν θεσμικά, χωρίς να σκέφτονται στενά κομματικά οφέλη.

 

  • Παίχτηκαν οι παλιότερες παραστάσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου στο γιου τιουμπ; Το απολαμβάνετε ή θα προτιμούσατε να σβηστούν οι κασέτες;

Να σβηστούν οι κασέτες;;;; Κων/νε μου ή αστειεύεσαι ή χαϊδεύεσαι (γέλια).

Στο σπίτι μου έμαθα να μην φτύνω εκεί που τρώω…

Μέσα από το Κομιτάτο βρήκα κάποιους από τους καλύτερους μου φίλους. Μέσα από το κομιτάτο γνώρισα την γυναίκα μου!! (εγώ ως «ηθοποιός» αυτή ως θεατής).

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο με έκανε να αγαπήσω το Θέατρο και να συνειδητοποιήσω τη δύναμη της ομαδικής δουλειάς.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο είναι μια από τις ελάχιστες πλέον ιδιωτικές ομάδες ανθρώπων που πραγματικά παράγουν πολιτισμό στη πόλη μας. Οι υπόλοιπες είναι κι αυτές ιδιωτικές με ότι αυτό συνεπάγεται…..

Εν κατακλείδι όχι μόνο δεν μετανιώνω για τη συμμετοχή μου στις θεατρικές παραστάσεις του Κομιτάτου, αλλά είμαι υπερήφανος γι’ αυτές. Άλλωστε το αναφέρω και στο βιογραφικό μου ως τίτλο τιμής.

Υ.Γ. Μετά από όλο αυτό τα κοπλιμέντα στο Δημιουργό…(γέλια) αν υπάρχει και κανένα ρολάκι για του χρόνου δηλώνω διαθέσιμος….

Recent Posts