Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας και αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Ιάσονα Φωτήλα, στο Ionian TV

 In Συνεντεύξεις

«Θέμα ανάγκης για τη χώρα η αυτοδυναμία της ΝΔ, για να μην υπάρχουν περιπέτειες! Να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες!», δήλωσε σε παρουσία του στο Ionian TV, ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας.

«Θα ακολουθήσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η Συνταγματική Αναθεώρηση και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να μπορέσει η χώρα να πάει μπροστά, αλλά και ο νόμος της απλής αναλογικής που αν δεν καταφέρουμε να τον αλλάξουμε η χώρα μπορεί να οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε περιπέτειες. Για αυτό λέμε, λοιπόν, ότι αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη της ΝΔ. Αυτοσκοπός είναι η διάσωση της χώρας ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο το οποίο έχουμε για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση. Μόνο με ισχυρή αυτοδυναμία της ΝΔ μπορεί να γίνουν όλα αυτά», ανέφερε σχετικά.

Συνοπτικά, αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα της εργασίας, που είναι και το αίτημα των περισσότερων πολιτών, υπογράμμισε ότι, «όσο και να προσπαθούμε να μοιράσουμε την πίτα πιο δίκαια, μπορούμε να καταφέρουμε να την κάνουμε λίγο πιο δίκαια μοιρασμένη, αλλά αυτό δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη. Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο αν καταφέρουμε να μεγαλώσουμε την πίτα. Και για να μεγαλώσουμε την πίτα, ο δρόμος είναι μόνο ένας: είναι οι επενδύσεις, ώστε να φέρουν νέες θέσεις εργασίας, ώστε να φέρουν εργαζόμενους που θα πληρώνουν τις εισφορές τους, ούτως ώστε να μπορούν οι συνταξιούχοι να παίρνουν τις συντάξεις τους και εάν είναι δυνατόν να τις κάνουμε ακόμα καλύτερες! Αλλά όλα αυτά μπορούν να γίνουν με συγκεκριμένα βήματα. Για να υπάρξουν επενδύσεις στη χώρα, για να έρθει ένας επενδυτής, θέλει δυο πράγματα. Το ένα είναι να ξέρει ότι δε πληρώνει 8 ευρώ στα 10 στο κράτος, που σημαίνει ότι πρέπει να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές και να υπάρχει σταθερό φορολογικό καθεστώς».

Τέλος, μιλώντας για στο σχέδιο του κόμματος για την Αχαΐα, είπε τα εξής: «Καταρχάς να πούμε ότι υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία εδώ διότι τόσο η εκλογή του νέου μας περιφερειάρχη, του Νεκτάριου Φαρμάκη, όσο και η υποψηφιότητα του προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αχαΐα σηματοδοτούν, και πιστέψτε με δεν το λέω κατά τύχη αυτό, το λέω γιατί ξέρω, πιστεύω σηματοδοτούν μια νέα εποχή. Θα έλεγα, λοιπόν, ότι είμαι υπεραισιόδοξος και πιστεύω ότι μπορούμε έχουμε αύριο την Αχαΐα εκείνη που όλοι γνωρίζαμε στην ιστορία της. Δηλαδή, την Αχαΐα ως σύμβολο ανάπτυξης! Μπορούμε πραγματικά να το κάνουμε αυτό, τα βήματα είναι δεδομένα, αρκεί βέβαια να υπάρχει και μια τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού η οποία δεν θα μας βάζει εμπόδια. Αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι με την περιφέρεια μαζί με την κεντρική διοίκηση που θα μας ανήκει και μαζί με την βοήθεια του ίδιου του Κυριάκου, που δεν κατεβαίνει τυχαία στην Αχαΐα μπορούν να γίνουν πάρα πολλά πράγματα. Πέρα από τα βασικά που δεν έχουν γίνει: το τρένο που πρέπει να έρθει, τα σκουπίδια που πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα, το φυσικό αέριο… τα προβλήματα αυτά είναι πάρα πολλά. Πέραν αυτού, όμως, μπορούν να γίνουν πάρα πολλά βήματα ώστε να έχουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη, είτε αυτό λέγεται κρουαζιέρα, είτε λέγεται ιατρικός τουρισμός, είτε λέγεται θρησκευτικός τουρισμός».

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στον κάτωθι σύνδεσμο:

Recent Posts