ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” 11-01-2022

 In Συνεντεύξεις

1.Είπατε στο εορταστικό μήνυμά σας ότι τα δύσκολα είναι για τους ικανούς. Όμως συμπληρώνουμε δύο χρόνια κι ακόμα έχουμε τον κορονοιό να μας δυναστεύει. Σίγουρα τα κάνατε όλα καλά;

Ο κορονοιός είναι η νέα πραγματικότητα και η πανδημία δοκιμάζει την οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο σε εθνικό επίπεδο εμείς έχουμε καταφέρει να αντισταθμίσουμε πλήρως τις επιπτώσεις, με αποτέλεσμα να αποτρέψουμε τη μετατροπή της υγειονομικής σε γενικευμένη οικονομική κρίση. Κατορθώσαμε να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία, εξασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και της διεθνούς αγοράς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας. Και ναι, τα δύσκολα είναι για τους ικανούς διότι απαντάμε αποφασιστικά σε όσες προκλήσεις και αν προκύψουν, χτίζοντας συγχρόνως ένα πιο αισιόδοξο αύριο για όλους.

2.Αν γύριζε ο χρόνος πίσω, ποια απόφαση θα θέλατε να αναθεωρούσε η κυβέρνηση;

Εγώ βλέπω μόνο τον χρόνο που απλώνεται μπροστά μας και τα σημαντικά εφόδια που έχουμε ήδη εξασφαλίσει σαν Κυβέρνηση μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, τους ισχυρότερους συμμάχους μας για το μέλλον. Ξέρω επίσης ότι τα όσα κατορθώσαμε μέχρι σήμερα θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα ανάκαμψης και ανοδικής πορείας της χώρας μας. Η πολιτική που έχουμε εφαρμόσει από τότε που αναλάβαμε ως κυβέρνηση είναι αυτή η οποία εδραίωσε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους. Κερδίσαμε το χαμένο έδαφος και προχωράμε δυναμικά και σταθερά προς τα εμπρός (και όχι πίσω) με γνώμονα την συνέπεια και την αξιοπιστία της κυβερνητικής μας πολιτικής. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας..

3.Θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να κάνει εκείνες τις εκλογές που παλεύει καιρό τώρα; Τις θεωρείτε αναγκαίες, επί τη ευκαιρία;

Ο Πρωθυπουργός μας έχει ξεκαθαρίσει ουκ ολίγες φορές ότι θα εξαντλήσει την τετραετία διαλύοντας όλα τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Και τούτο διότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας τη σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια. Είναι ζήτημα θεσμικής συνέχειας και πολιτικής κανονικότητας, έννοιες αδιαπραγμάτευτες για εμάς.

4.Ανησυχείτε ότι η ακρίβεια στην αγορά θα στοιχίσει πολύ στην Κυβέρνηση;

Η ακρίβεια είναι και αυτή μια επιπλέον πρόκληση για εμάς. Ωστόσο η κυβέρνηση απορροφά τους περισσότερους από τους οικονομικούς κραδασμούς και αυτή την φορά μέσα από μια δέσμη αποτελεσματικών μέτρων. Ενδεικτικά θα αναφερθώ στο πιο πρόσφατο, στην ανακούφιση των νοικοκυριών μας με την διάθεση 400.000.000 ευρώ μόνο τον μήνα Ιανουάριο, προκειμένου να καλύψουμε σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Έχουμε αποδείξει ότι δεν πτοούμαστε με τις όποιες προκλήσεις, τις αντιμετωπίζουμε και αντλούμε δύναμη για την επόμενη ημέρα.

5.Ποιόν προτιμούσατε για αρχηγό ΚΙΝΑΛ;

Το θέμα επιλογής του αρχηγού ενός κόμματος είναι καθαρά δική τους υπόθεση. Σε αυτό που προσδοκώ εγώ αλλά και η κυβέρνηση στο σύνολο της είναι στην υπεύθυνη κριτική και αντιπολίτευση. Σε μια αντιπολίτευση που δεν θα φέρει τα χαρακτηριστικά της αξιωματικής, αυτά δηλαδή της αναξιοπιστίας και ασυνέπειας. Επιθυμώ και προτιμώ απλώς σοβαρή αντιπολίτευση.

6.Ανοίξατε μία συζήτηση κατάλληλου υποψηφίου της παράταξης για τον Δήμο. Δεν είδαμε να πυροδοτείται κάποια κινητικότητα, ωστόσο. Μήπως η παράταξη έχει αποδεχθεί μοιρολατρικά τη δεδομένη συνθήκη;

Η Πάτρα κύριε Μάγνη αξίζει περισσότερα, αξίζει καλύτερα. Το 2022 ξεκινούν μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία όπως ανακοίνωσε το Υπ. Εσωτερικών για την τοπική αυτοδιοίκηση τα οποία απαιτούν πρωτίστως και κυρίως τον κατάλληλο άνθρωπο στο τιμόνι του Δήμου μας και αυτός δεν είναι ο κύριος Πελετίδης. Ανοίξαμε μία συζήτηση με προοπτική και αυτή η χρονιά θα είναι καθοριστική για το πως θα πορευτούμε και με τι όπλα τον Οκτώβριο του 2023 λαμβάνοντας υπόψιν φυσικά και το νέο εκλογικό νόμο. Η σκέψη αυτή έχει ήδη ωριμάσει και οφείλουμε όλοι να τοποθετηθούμε «εν ευθέτω χρόνω» για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος. Οι καιροί ου μενετοί κύριε Μάγνη.

7.Τέσσερις βουλευτές, ένας υφυπουργός. Μήπως ο πρωθυπουργός δεν είναι πολύ γενναιόδωρος με τους αχαιούς;

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις επιλογές του Πρωθυπουργού. Άλλωστε όπως έχω τονίσει ξανά η προώθηση και επίλυση των τοπικών ζητημάτων δεν συνδέεται και κακώς συσχετίζεται με την ανάληψη Κυβερνητικού χαρτοφυλακίου.Προσωπικά , όλα τα αιτήματα που αφορούν σε Αχαιούς, τα προωθώ στην κυβέρνηση προς επίλυσή τους, ανεξαρτήτως ανάληψης χαρτοφυλακίου. Ο τελευταίος ανασχηματισμός ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κυβέρνησης, η οποία αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις προκλήσεις και τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στη χώρα μας την εκάστοτε χρονική περίοδο.

Recent Posts