Σχέδιο νόμου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές»

 In Δελτία Τύπου

Ο Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Ιάσονας Φωτήλας, στην ομιλία του στην ολομέλεια για το σ/ν του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για τις κινηματογραφικές συμπαραγωγές» τόνισε πως είναι σημαντική η σύμπραξη των δύο χωρών για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη. Επίσης, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη για τέτοιου είδους συνεργασίες διότι δημιουργούν πολλαπλό θετικό αντίκτυπο και ενισχύουν την πολιτισμική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Στα δεκατρία (13) άρθρα της Κύρωσης ο κ. Φωτήλας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο άρθρο 4 το οποίο προσδιορίζει το ελάχιστο και το μέγιστο ποσοστό, 10% και 90% αντίστοιχα, ελληνογαλλικών συμπαραγωγών το οποίο ουσιαστικά βοηθάει στην εξωστρέφεια των Ελλήνων παραγωγών να συμμετέχουν σε παραγωγές μεγάλου προϋπολογισμού με μικρότερο ποσοστό ή αντίστοιχα βοηθά Έλληνες παραγωγούς να εξεύρουν πιο εύκολα Γάλλους παραγωγούς με μικρότερο ποσοστό συμμετοχής. Σε κάθε περίπτωση με την Κύρωση της παρούσας συμφωνίας αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των κινηματογραφικών έργων ελληνογαλλικής συμπαραγωγής κάτι το οποίο θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομία ιδιαίτερα μέσω της αύξησης των επενδύσεων στον εγχώριο κινηματογραφικό τομέα.

Recent Posts