“Το τέλος των Μνημονίων ως αφετηρία της μεγαλύτερης εθνικής οικονομικής μας ανεξαρτησίας”

 In Άρθρα

του Ιάσονα Φωτήλα

Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται, και επισήμως, εκτός του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας. Η χώρα μας, μετά από 12 χρόνια, επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και παύει να αποτελεί την εξαίρεση στην Ευρωζώνη. Δεν ετεροκαθορίζεται αλλά είναι αυτή που καθορίζει τις εξελίξεις και την οικονομική στρατηγική της. Άλλο ένα σπουδαίο επίτευγμα της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η έξοδος της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για όλους και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς.

Αποδεικνύει τη δυναμική που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία αφού, παρά τις πρωτόγνωρες εξωγενείς δυσκολίες, η χώρα κατακτά τους στόχους που θέτει. Με άλλα λόγια ενισχύεται η θέση της χώρας στις διεθνείς αγορές, εξασφαλίζεται η πρόσθετη ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της πατρίδας μας και στην προσέλκυση επενδύσεων ενώ παράλληλα κατοχυρώνεται ένας βαθμός ελευθερίας στην άσκηση οικονομικής μας πολιτικής, στο πλαίσιο βέβαια των κανόνων που ισχύουν για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη.

Έτσι, ερχόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη και του τελευταίου μεγάλου στόχου, που είναι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Η κυβέρνηση μας εργάζεται με μεθοδικότητα και σύνεση προκειμένου να ανορθώσει την εθνική οικονομία και να στηρίξει το σύνολο των πολιτών. Με την εξόφληση των χρεών της χώρας μας στο ΔΝΤ νωρίτερα, μειώνοντας την ανεργία κατά 5% , προσελκύοντας ξένες επενδύσεις ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι έχει επαναφέρει τη χώρα σε καθεστώς πλήρους κανονικότητας, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στο διεθνές

γίγνεσθαι. Οι δυσβάσταχτοι φόροι και οι περικοπές μισθών και συντάξεων, οι τραπεζικοί έλεγχοι και η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και η περιθωριοποίηση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο ανήκουν πια στο παρελθόν. Το τέλος των Μνημονίων είναι το εφαλτήριο για μια εξωστρεφή Ελλάδα, για μια Ελλάδα δυναμική, μια χώρα με κύρος και αξιοπιστία. Στοχεύουμε ψηλά, μπορούμε καλύτερα.

Recent Posts