Φθάνει πια με τις υποσχέσεις για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου

 In Άρθρα

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου έκανε – για πολλοστή φορά – έκκληση για την ολοκλήρωση του έργου του φράγματος Πείρου – Παραπείρου προκειμένου να ξεδιψάσει ο κάμπος της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αχαΐας. Ενός έργου που έπρεπε να είχε λειτουργήσει χτες και για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή που εξελέγη έφερα πολλές φορές προς συζήτηση στη Βουλή.

Αναρωτιέμαι όμως: Συμπληρώθηκαν τέσσερις(!) ολόκληροι μήνες από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αχαΐα, όπου μεταξύ άλλων έταξε στους φορείς και στους πολίτες συγκεκριμένες ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου – με ή χωρίς τη συνδρομή του Δήμου της Πάτρας. Τι έχει γίνει τέσσερις (4) μήνες μετά; Μηδέν εις το πηλίκο. Βέβαια αναγνωρίζω πως το να απαιτείς από τον κ. Τσίπρα να μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις του μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να  ακουστεί πια – όχι μόνο για την Αχαΐα – αλλά συνολικά για τη χώρα. Θυμίζω την τύχη που είχαν αντίστοιχες «δεσμεύσεις» του για την κατάργηση δήθεν του ΕΝΦΙΑ, των μέτρων λιτότητας και τόσων άλλων.

Όμως, εδώ πρόκειται κυριολεκτικά για ένα κρίσιμο έργο για τη βιωσιμότητα της περιοχής, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που ενώ κατά ποσοστό 95% έχει υλοποιηθεί, η ολοκλήρωσή του «χάνεται» στις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Πρέπει δηλαδή όλοι κάποια στιγμή, και η κυβέρνηση και ο Δήμαρχος της Πάτρας, να αναλάβουν τις ευθύνες των προς τους πολίτες και να σταματήσουν το κρυφτό και την επίρριψη ευθυνών ο ένας στον άλλον, γιατί υποσχέσεις και πομπώδεις ανακοινώσεις ακούω αλλά έργα δεν βλέπω. Και βρισκόμαστε ήδη στη θερινή περίοδο, με τις θερμοκρασίες να έχουν ανέβει κατακόρυφα και τους αγρότες και τις καλλιέργειές τους στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας να έχουν ανάγκη το άφθονο και ποιοτικό νερό που θα προκύψει, αν ολοκληρωθεί το έργο. Δεν αρκούν πια τα λόγια, χρειάζονται έργα.

Recent Posts