Χαιρετισμός μου στην εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας από την Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας ,στις 09-03-2022

 In Χαιρετισμός

«Η γυναίκα μπροστά. Για το σεβασμό των ανθρωπίνων αξιών. Για την κοινωνία της ισότητας»

Κυρία Υπουργέ,

Αξιότιμε πρόεδρε της ΔΕΕΠ,

Κυρίες και κύριοι,

Φίλες και φίλοι,

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση που μου απευθύνατε να παρευρεθώ σήμερα εδώ σε αυτή την εκδήλωση – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με επίτιμη προσκεκλημένη την Υπουργό μας κα Κεραμέως.

Την ευχαριστούμε θερμά που μας τιμά σήμερα με την παρουσία της στον νομό μας όπως ευχαριστούμε και το σύνολο των γυναικών που βρίσκονται ανάμεσα μας για την ύπαρξη τους αυτή καθαυτή και την προσφορά τους. Δεν θα μπορούσα σήμερα να μην αναφερθώ στις γυναίκες της Ουκρανίας που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο και μάχονται για την πατρίδα τους ψυχή και σώματι. Η σκέψη μας είναι με τις γυναίκες της Ουκρανίας που πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς, που έγιναν η ασπίδα για τα απροστάτευτα παιδιά τους, που γεννούν και δίνουν ζωή στην σκιά του πολέμου και του θανάτου.

Η ζωή είναι γυναίκα και η γυναίκα είναι ζωή.

Διαχρονικός μας στόχος θα παραμένει πάντα η εμπέδωση της ισότητας των φύλων μέσα από την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των γυναικών. Είναι αλήθεια ότι έχουμε σημειώσει σπουδαία πρόοδο στην διασφάλιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και στην εξάλειψη των σε βάρος τους διακρίσεων. Ωστόσο η έμφυλη βία και οι 17 ανθρωποκτονίες με θύματα γυναίκες (σχόλιο δικό μου-δεν θεωρώ δόκιμο τον όρο γυναικοκτονίες) που διαπράχθηκαν μόνο το 2021 αναδεικνύουν τις διαρκείς απειλές και τους κινδύνους για τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Για τον σκοπό αυτό και εμείς σαν κυβέρνηση θωρακίσαμε το νομικό μας οπλοστάσιο ιδίως ενάντια στο

βιασμό και την ενδοοικογενειακή βία, στοχεύοντας σε μια πιο ισότιμη και δίκαιη κοινωνία.

Η ισότητα των φύλων είναι το μέσο επαναπροσδιορισμού και η δύναμη αλλαγής προς όφελος όλων. Οφείλουμε να γιορτάζουμε τη γυναίκα κάθε μέρα, να την ενθαρρύνουμε και να ενδυναμώνουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία τη θέση της στην εργασία, την οικονομία, την πολιτική και την κοινωνία.

Θα κλείσω με την φράση του Νίκου Καζαντζάκη ‘Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα”.

Χρόνια πολλά στην γυναίκα μάνα, στην γυναίκα σύζυγο, στην γυναίκα κόρη, σε όλες εσάς!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Recent Posts