7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία

 In Άρθρα
Επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε μια ανασκόπηση στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα της Υγείας.
Η ιδιότητα που φέρω ως αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω ιδία γνώση σχετικά με τις παθογένειες και τα κακώς κείμενα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η εικόνα με την οποία ερχόμουν αντιμέτωπος, πριν αναλάβουμε τα ηνία ως
κυβέρνηση, ήταν υποστελεχωμένα νοσοκομεία καθώς και βασικές ελλείψεις σε
όλες τις δομές υγείας. Ενα υποβαθμισμένο και ανεπαρκές σύστημα
ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που «έπεσε στη μάχη» κατά της πανδημίας
Covid-19 όπως ο στρατιώτης χωρίς πανοπλία. Εμείς όμως οφείλαμε να το
«οπλίσουμε» όσο το δυνατόν πιο άμεσα με επαρκές ιατρονοσηλευτικό προσωπικό
και τις απαραίτητες κλίνες προκειμένου να θωρακίσουμε το ύψιστο αγαθό της
δημόσιας υγείας. Ετσι και έγινε!
Αυξήσαμε τις Μ.Ε.Θ Covid της Αττικής κατά 67 % δηλαδή από 229 στις 381 και τις απλές κλίνες Covid κατά 85%. Ενισχύσαμε το ΕΣΥ με προσλήψεις επικουρικού
προσωπικού και υλοποιούμε το πρόγραμμα εμβολιασμού «Ελευθερία» με απόλυτη επιτυχία. Απόδειξη προς τούτο τος σύνολο των εμβολιασμών που έχει ξεπεράσει το 1.500.000 εκατομμύριο την ίδια στιγμή που τα προγραμματισμένα ραντεβού φθάνουν τα 1.993.733.
Και ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα νέα MEGA εμβολιαστικά κέντρα στην
πρωτεύουσα, σύντομα μέσα στον Απρίλιο αναμένεται και η λειτουργία αντίστοιχου εμβολιαστικού κέντρου στο νέο λιμάνι της Πάτρας, στο οποίο θα
πραγματοποιούνται τουλάχιστον 900 εμβολιασμοί καθημερινά. Και μιας και
αναφέρομαι στην Πάτρα δεν θα μπορούσα να παραλείψω να αναφερθώ στην
έναρξη λειτουργίας της πολυπόθητης Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του
Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Ηταν στις βασικές προτεραιότητες μας η επαναλειτουργία της Κλινικής και το καταφέραμε. Με την λειτουργία της ΚΘΧ Ρίου ανοίξαμε ταυτόχρονα τον δρόμο για προσλήψεις προσωπικού και για την ενίσχυση με τον απαιτούμενο εξοπλισμό μεγάλης αξίας. Αλλά και στο Αίγιο κατορθώσαμε και υλοποιήσαμε τον στόχο μας για αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Εξασφαλίσαμε έναν νέο τρόπο λειτουργίας για το σημείο διανομής φαρμάκων του Αιγίου, απαλλαγμένο από την χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία του παρελθόντος που πολλές φορές εξανάγκαζε αρκετούς ασθενείς να μεταβαίνουν στην Πάτρα προς ικανοποίηση της άμεσης ανάγκης για προμήθεια τους με φάρμακα.
Σίγουρα όμως δεν θα είχαμε καταφέρει τόσα χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των ιατρών μας, των νοσηλευτών μας και του υγειονομικού προσωπικού εν γένει. Αναγνωρίζουμε τον τιτάνιο αγώνα που κάνουν νυχθημερόν και τους επιβραβεύουμε για την μέγιστη προσπάθεια που καταβάλλουν για τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της υγείας.
Δεν λέμε φυσικά ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά έχουμε σχέδιο, το εφαρμόζουμε μέρα με τη μέρα και συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια αλλά και τη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.
Recent Posts