«Γιατί οι πολίτες θα δώσουν νέα καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία»

 In Άρθρα

του Ιάσονα Φωτήλα

Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών. Κι αυτό διότι μάς βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής, ανάμεσα σε δύο κόμματα, αλλά πρωτίστως ανάμεσα σε δύο κόσμους, που θα καθορίσουν την εθνική μας πορεία για μια δεκαετία, είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες.

Εμείς δοκιμαστήκαμε σκληρά στη βάσανο της εξουσίας αυτήν την τετραετία. Και συνειδητοποιήσαμε ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι μια άσκηση ιδεολογίας, αλλά η επιτυχής διαχείριση της συγκυρίας.

Από το 2019 έως σήμερα αντιμετωπίσαμε αλλεπάλληλες κρίσεις, τις οποίες ξεπεράσαμε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα, στηρίζοντας ταυτόχρονα εμπράκτως την κοινωνία. Χωρίς ίχνος υπερβολής, καμία κυβέρνηση δεν βρέθηκε στο παρελθόν αντιμέτωπη με τόσες εξωγενείς κρίσεις.

Αρχές του 2020 δεχτήκαμε και αντιμετωπίσαμε μια υβριδική επίθεση της Τουρκίας, με την μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, την οποία αποκρούσαμε επιτυχώς προστατεύοντας τα σύνορά μας. Μετά, κληθήκαμε να διαχειριστούμε τη χειρότερη πανδημία του τελευταίου αιώνα. Και ύστερα, έναν πόλεμο στην ήπειρό μας, που επέφερε μια ενεργειακή κρίση με μια παγκόσμια έκρηξη τιμών. Διαρκώς, έπρεπε να αντιμετωπίσουμε εθνικές απειλές.

Σε αντίθεση με την κρίση του 2015, την οποία την δημιούργησαν αυτοί οι ίδιοι που ισχυρίζονται τώρα ότι μάς έβγαλαν από τα μνημόνια, αφού μάς έφεραν ένα επιπλέον με τους πειραματισμούς τους, όλες οι κρίσεις που κληθήκαμε εμείς να διαχειριστούμε ξέσπασαν μακριά από την Ελλάδα. Και όμως, τις ξεπεράσαμε. Τις ξεπεράσαμε μαζί. Όταν άλλες χώρες αγωνίζονται ακόμα να αναπληρώσουν τις απώλειες εκείνων των επιθέσεων, η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας, όχι μόνο κέρδισε το χαμένο έδαφος αλλά σημείωσε και άλματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, εκτός άλλων, μια σημαντική οικονομική ανάπτυξη και η ψηφιοποίηση του κράτους.

Δύο εικόνες δίπλα-δίπλα αρκούν: η Ελλάδα του 2023, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ελλάδα του 2019.

Για τους λόγους αυτούς, εκτιμώ βάσιμα ότι οι πολίτες θα επιλέξουν και σ’ αυτές τις εκλογές το δρόμο της σταθερότητας και της προόδου, δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθαρή εντολή για μια νέα τετραετία ανάπτυξης και ευημερίας.

Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΝΔ

Recent Posts