Επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων

 In Αχαϊα

Το ζήτημα ουσιαστικής ενίσχυσης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Πάτρα, με βάση τις δυνατότητες και τα υπαρκτά πλεονεκτήματα της περιοχής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας.

Ο κ. Φωτήλας, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε υπουργεία, προκειμένου να θέσει τα ζητήματα της περιοχής, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως καθώς και με την Υφυπουργό, κ. Σοφία Ζαχαράκη, όπου τέθηκε επί τάπητος η απτή ανάγκη ενίσχυσης του Πανεπιστημίου της πόλης, όχι με προεκλογικού και ψηφοθηρικού τύπου «ασκήσεις επί χάρτου» όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση με το θέμα της Νομικής, αλλά με ουσιαστικές δράσεις και ενέργειες.

 

Επίσης, ο κ. Φωτήλας έθεσε το ζήτημα πλήρους αλλαγής πορείας και αναβάθμισης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, το οποίο επί ΣΥΡΙΖΑ γνώρισε μερικές από τις «χειρότερες ημέρες» του, ενώ ακόμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα Πειραματικά/ Πρότυπα Σχολεία της πόλης καθώς και άλλα ζητήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από την πλευρά τους, τόσο η κ. Κεραμέως όσο και η κ. Ζαχαράκη, εξέφρασαν την πρόθεση να στηρίξουν με κάθε δυνατότητα που υπάρχει την δημόσια εκπαίδευση στην περιοχή και να δομήσουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα, απεγκλωβισμένο από κρατικίστικες και ιδεοληπτικές αντιλήψεις.

Recent Posts