«Έξω πάμε χειρότερα!!»

 In Δελτία Τύπου

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, το πρωί της Πέμπτης 7 Ιουνίου.

  • Η διαπραγματευτική γραμμή της Ελλάδας όσον αφορά στο Σκοπιανό θα έπρεπε να στηρίζεται στην άμεση επίλυση όλων των σοβαρών προβλημάτων όπως η αλλαγή του Συντάγματός τους και το θέμα του αλυτρωτισμού πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για το όνομά τους. Αυτό ήταν το μεγάλο διαπραγματευτικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ – γιατί ουσιαστικά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύεται στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφού ο κ. Καμμένος έχει εκ διαμέτρου αντίθετη θέση.
  • Οι κυβερνήσεις που είχαν διαπραγματευτεί μέχρι σήμερα για το Σκοπιανό είχαν καταφέρει να πείσουν τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το έννομο συμφέρον της Ελλάδας και να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της, για όποιο όνομα επιθυμεί να επιλέξει η γειτονική χώρα προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Θυμίζω ότι η νεολαία του Συνασπισμού το 2008 ήταν υπέρ της αναγνώρισης με όνομα σκέτο Μακεδονία, όπως και αρκετά στελέχη της νυν κυβέρνησης.
  • Η προσωπική μου ένσταση και ανησυχία όσον αφορά στα συλλαλητήρια αφορά μόνο σε περιορισμένη μερίδα των διοργανωτών.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=OIgEK2z9ykE&feature=youtu.be

Recent Posts