«Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023 δεν είναι 2015»

 In Άρθρα

*του Ιάσονα Φωτήλα

Η επιεικώς απαράδεκτη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νάσου Αθανασίου, όχι μόνο δεν καταδικάστηκε από το κόμμα του, αλλά ουσιαστικά καλύφθηκε, αν δεν επικροτήθηκε. Έρχεται δε σε συνέχεια της απόφασης του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει ο Παύλος Πολάκης στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, παρά το γεγονός ότι ο «αψύς Σφακιανός», που αρέσκεται να εξαπολύει χυδαίες επιθέσεις κατά των πολιτικών αντιπάλων του, στοχοποίησε ευθέως δικαστικούς και δημοσιογράφους.

Ασφαλώς, όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Υποδηλώνουν τη συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να επενδύσει στην τοξικότητα και στον διχασμό ενόψει των επικείμενων εκλογών, διότι απλούστατα δεν έχει πειστικό προγραμματικό αφήγημα.

Με άλλα λόγια, επειδή δεν μπορούν να μπουν στη ζυγαριά τα πεπραγμένα της δικής τους διακυβέρνησης με τα αντίστοιχα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καταφεύγουν στη λάσπη. Υιοθετούν έτσι, για μια ακόμη φορά, την προσφιλή τους διχαστική, συκοφαντική, τακτική, που ακολούθησαν και στο παρελθόν. Αλλά εμείς δεν θα παρασυρθούμε στον κατήφορο που επέλεξαν. Δίνοντας τις πρέπουσες απαντήσεις, θα επιδιώξουμε μαζί τους τη σύγκριση, όχι τη σύγκρουση.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το 2023 δεν είναι 2015. Και ο ελληνικός λαός, που βίωσε τα επίχειρα της ανεύθυνης πολιτικής του, όταν έφτασαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, έχει μνήμη και κρίση. Όπως, άλλωστε, υπενθύμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολίτες περιμένουν από εμάς προτάσεις, λύσεις και έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες.

Και η Νέα Δημοκρατία, ως παράταξη με αίσθημα εθνικής ευθύνης, θα συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο που χάραξε, αλλάζοντας την Ελλάδα.

Recent Posts